Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Μια ακόμη καταγγελία του Σωματείου εναντίον του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

 Μια ακόμη καταγγελία υπέβαλε ο συνδικαλιστής του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος της ΟΣΜΕ Αλέκος Μπαλακέρας,  μέλος της ....διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και της παράταξης ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.



Μονομερώς και χωρίς καμία διαβούλευση η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων επιβάλλει στο προσωπικό την εκ περιτροπής εργασία!

Όπως καταγγέλλεται με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Μεταφορών Περιφέρειας Ηπείρου και Κέρκυρας, στις 03/06/2022 και ενώ εκδικάζονταν άλλη υπόθεση (ασφαλιστικών μέτρων) εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ανακοινώθηκε στο ακροατήριο μέσω του νομικού συμβούλου της εταιρείας, ότι η Διοίκηση προτίθεται να επιβάλει μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία και θα κληθεί το σωματείο για τη σχετική διαβούλευση.

 

Ωστόσο, η διοίκηση της ΑΕ απέκρυψε κατά το σωματείο, ότι έχει ήδη εκδώσει εδώ και ημέρες προγράμματα εργασίας για τον τρέχοντα μήνα που ουσιαστικά (πριν την απαραίτητη από το νόμο διαβούλευση) έχει επιβάλει παρανόμως την εκ περιτροπής εργασία.

Η ανακοίωνση αναφέρει: “Έγραψε «στα παλαιότερα των υποδημάτων της» την εργατική νομοθεσία και τα όσα προβλέπονται σε αυτή σχετικά με την εκ περιτροπής εργασία. Εδώ και 2,5 χρόνια θέλοντας να μας πείσει για μειωμένο κύκλο εργασιών δρομολογεί παράνομα τουριστικά λεωφορεία της εταιρείας με αποτέλεσμα πλήθος οδηγών να θεωρούνται κατά τη γνώμη τους «περιττοί».

Αρωγός σε αυτή την παράνομη πρακτική η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία είναι εποπτεύουσα αρχή σχετικά με την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου”.

“Συνένοχη” στην όλη μεθόδευση θεωρείται από την καταγγελία, η Περιφερειακή Αρχή καθώς όπως αναφέρεται, έχει ενημερωθεί ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δ. Σιώλος γι’ αυτό το θέμα και παρά τις δεσμεύσεις του για επίλυσή του, τίποτα δεν έγινε για 2,5 χρόνια.

Ταυτόχρονα σε 50 λεωφορεία μετόχων εργάζονται παράλληλα 25 οδηγοί-μέτοχοι ιδιοκτήτες άλλων λεωφορείων χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγγραφα (πρόσληψη-πίνακα αναπαύσεων).

sakisgeorgiadis