Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Στους πέντε οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου στη Γερμανία (με τον πιο σύγχρονο σιδηρόδρομο)

Καταρχήν, να ξαναπούμε ένα αξίωμα, που ισχύει στις μεταφορές, για να μην "πέφτουμε από τα σύννεφα": 

Δυστυχώς, στις συγκοινωνίες, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στον αιώνα τον άπαντα, δυστυχήματα. Και χιλιάδες χρόνια μετά, όταν οι άνθρωποι θα πηγαίνουν βόλτα στη Σελήνη, με υπερβαρικό διαγαλαξιακό σκάφος, θα υπάρχουν δυστυχήματα. Πάντα θα πέφτουν αεροπλάνα, θα εκτροχιάζονται τρένα, θα καίγονται λεωφορεία, θα τρακάρουν αυτοκίνητα, θα βυθίζονται πλοία, θα ανατρέπονται φορτηγά. Έτσι είναι η ζωή.

Και μετά τη σύντομη υπενθύμιση, για να μη ζούμε με ψευδαισθήσεις, η είδηση:

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν ακόμη ένα πτώμα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Βαυαρία που συνέβη χθες Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε πέντε, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.



Ακόμη 44 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό του τρένου, ανέφερε η τοπική αστυνομία, με ορισμένους να έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, γερανοί κατάφεραν σήμερα να ανυψώσουν τουλάχιστον μια αμαξοστοιχία του τρένου.

Πολλοί πολιτικοί επισκέφτηκαν το σημείο του δυστυχήματος και εξέφρασαν το σοκ τους.

Αξιωματούχοι εξακολουθούν να διερευνούν τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή βόρεια του Γκάρμις-Παρτενκίρχεν της Βαυαρίας.

sakisgeorgiadis