Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη : Να ανοίξει η μπροστινή πόρτα των αστικών λεωφορείων ζητά ο ΟΣΕΘ

 Να ανοίξει η μπροστινή πόρτα των αστικών λεωφορείων, των δύο παρόχων συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη (ΟΑΣΘ - ΚΤΕΛ), ζητά η εποπτεύουσα αρχή (ΟΣΕΘ) με εγκύκλιό της.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Στο πλαίσιο της άρσης περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του ιού SARS-CoV-2 σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.34692/14.Ο6.2Ο22 ΚΥΑ (Β' 3004) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVlD-19 στο σύνολο της Επικράτειας», η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, μεταξύ άλλων, πραγματοποιείται με πληρότητα εκατό τοις εκατό (100%).



Για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τη βελτίωση της μεταφορικής ικανότητας των λεωφορείων και την εύρυθμη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών γενικότερα, παρακαλούμε τους παρόχους αστικής συγκοινωνίας να προβούν άμεσα στην άρση του αποκλεισμού πρόσβασης της πρώτης θύρας των λεωφορείων αστικής συγκοινωνίας. Ωστόσο, θεωρούμε χρήσιμη την προστατευμένη παρουσία του οδηγού από τους υπόλοιπους μετακινούμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών.




sakisgeorgiadis