Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Πέμπτη

 Ενημέρωση από  τη Δημοκρατικη Αγωνιστικη Συνεργασια

ΚΙΝΗΣΗ ΟΑΣΘ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 9-6-2022

Η υπονόμευση των κινητοποιήσεων και μάλιστα από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συνδικάτου είναι απαράδεκτη και φέρνει την απομαζικοποίηση και όχι τη συσπείρωση των εργαζομένων γύρο από το Συνδικάτο.

Αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις έχουν και την ευθύνη για το ότι ενώ είναι ο τρίτος μήνας που η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΘ κόβουν ακόμα 150 ευρώ από τους μισθούς το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα ενώ παράλληλα ορισμένα από τα στελέχη της πλειοψηφίας αλά και άλλων παρατάξεων κατηγορούν τους συναδέλφους τους για τη μικρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Στο Δ.Σ. λοιπον του Συνδικάτου που πραγματοποιήθηκε σημερα 6-6-2022 πάρθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση για Στάση Εργασίας την Πέμπτη 9-6-2022.

Το προεδρείο πρότεινε η Στάση Εργασίας να πραγματοποιηθεί από τις 20:30 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Το προεδρείο πρότεινε επίσης να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ στις 10:00 το πρωί !

Επαναλαμβάνουμε την προταση :

Στάση Εργασίας το ΒΡΑΔΥ μετά τις 20:30 μ.μ. και η συγκέντρωση των εργαζομένων το ΠΡΩ'Ι' στις 10:00 π.μ. !!

Ο κάθε λογικός άνθρωπος χωρίς να είναι καν συνδικαλιστής εάν ήθελε να πετύχει την μαζικοποίηση της συγκέντρωσης θα έβαζε τη συγκέντρωση παράλληλα με τη στάση εργασίας.

Αυτή ήταν και η πρόταση της ΔΑΣ δηλ.:

Στάση Εργασίας μετά τη λήξη των πανελλήνιων εξετάσεων από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 και συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία.

Στην ψηφοφορία που έγινε υπέρ της πρότασης του προεδρείου της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ψήφισαν :

Δημκας Γ, Γεωργιάδης Α, Παυλιδης Χ, Ζαχος ΑΘ, Χριστογλου Π (από την ΕΝΟΤΗΤΑ) Ούλουκης Α, Πρωτογερος Α (από το ΔΡΟΜΕΑΣ) Μοσχοβόπουλος Κ, Τζανίδης Α (από την ΟΔΕΟ) Γωτης Σ, Ουρειλίδης Ε (από τη ΔΑΚΕ)

Την πρόταση της ΔΑΣ ψήφισαν : Τσαρίδης Ν, Τσαμπάζης Σ (από τη ΔΑΣ)

Απουσίαζαν : Μεταξόπουλος Θ.(ΕΝΟΤΗΤΑ), Ασλάνογλου Γ (ΔΡΟΜΕΑΣ), Ηλιού Κ (ΔΑΣ), Νάνος Χ (ΟΔΕΟ),

sakisgeorgiadis