Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Μύθοι για τον ΟΑΣΘ : "Οι μέτοχοι ....έκλεβαν τα ρέστα που δεν έδιναν τα εκδοτικά μηχανήματα"

Στην πορεία προς την κρατικοποίηση, δημιουργήθηκαν διάφοροι αστικοί μύθοι-καταγγελίες για τους μετόχους του ΟΑΣΘ, με προφανή σκοπό να τους δυσφημίσουν στην πόλη, ώστε ο ΟΑΣΘ να πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια των κομματικών. 
Μύθοι οι οποίοι ....δεν απαντήθηκαν ποτέ επικοινωνιακά, από τις διοικήσεις των ιδιωτών, καθώς αυτές ήταν απασχολημένες με ρουσφέτια και βολέματα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και κάποτε πρέπει να ειπωθεί.

Μετά την άλωση του οργανισμού από το κράτος, εξαφανίστηκαν οι παλιοί μέτοχοι, που "έλυναν και έδεναν" επί ιδιωτικού ΟΑΣΘ, προκειμένου να βολέψουν όλο το συγγενολόι τους στην επιχείρηση με τους παχυλούς μισθούς και δεν απάντησαν σε τίποτε από όσα του καταλόγιζαν και συνήθως ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ άδικα και ψευδέστατα. Λούφαξαν οι βολεψάκηδες, που ήταν "γενναίοι" όταν είχαν την εξουσία και 2.000 μικρομέτοχοι περιμένουν δικαίωση...



"Τα εκδοτικά δεν δίνουν ρέστα"

 Ενα από τα θέματα - σημαία, της προηγούμενης κυβέρνησης, που κρατικοποίησε τον ΟΑΣΘ, ήταν η καταγγελία - καραμέλα "τα εκδοτικά μηχανήματα δεν δίνουν ρέστα, οι κλέφτες ιδιώτες σουφρώνουν τα ρέστα".

Μπροστάρης των καταγγελιών, ήταν ο δικηγόρος Μανόλης Λαμτζίδης, μέλος της Π.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς και "ενεργός πολίτης".

Ο κ.Λαμτζίδης λοιπόν, όντας στην αντιπολίτευση, ζητούσε "να εξαλειφθεί η άδικη, ληστρική και πρωτοφανής πρακτική του να παραρακρατάει τα “ρέστα” με τα απαρχαιωμένα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων". (https://parallaximag.gr/ta-resta-tou-oasth-sto-trapezi-10505)

Ιδού, δημοσίευμα της εποχής:


“Σας διαβεβαιώνω ότι έστω και μόνος μου θα συνεχίσω τον αγώνα και δικαστικά και με άλλα μέσα, μέχρι τελική δικαίωσης”. λέει ο κ. Λαμπτζίδης. Και συνεχίζει: “Αυτο το κάνω γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία σήμερα έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι και μπορεί και οφείλει να “στριμώξει” τον ασύδοτο ΟΑΣΘ!”.

Ο κ.Λαμτζίδης λοιπόν, μας διαβεβαίωνε ότι θα συνέχιζε τον αγώνα, επειδή  η κυβέρνηση "οφείλει να στριμώξει τον ασύδοτο ΟΑΣΘ", ώστε να δίνουν ρέστα τα μηχανήματά του.

Αυτά στην ευκολία της αντιπολίτευσης. 

Γιατί, μετά, ο κ.Λαμτζίδης έγινε ....κυβέρνηση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη και ... διόρισε τον κ.Λαμτζίδη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ !


Ο κ.Λαμτζίδης έμεινε 2 ολόκληρα χρόνια στη διοίκηση του ΟΑΣΘ! Από τις 9/8/17 έως τις 9/8/19. 

Ο ίδιος λοιπόν, που τον διοίκησε ...δεν στρίμωξε τον "ασύδοτο ΟΑΣΘ", που συνέχισε "να μη δίνει ρέστα" και δεν δίνει ούτε σήμερα !

Τελικά κ. Λαμτζίδη, εσείς γιατί δεν δώσατε πίσω τα ρέστα στα 2 χρόνια που κυβερνήσατε τον ΟΑΣΘ;





Σάκης Γεωργιάδης, 14/6/2022


Υ.Γ. Εύλογο είναι το ερώτημα, γιατί δεν δίνουν ρέστα τα μηχανάκια του ΟΑΣΘ; Απλή είναι η απάντηση: αυτό συμβαίνει, όχι επειδή ήταν κλέφτες οι ιδιώτες και μετά οι κομματικοί που τον κυβέρνησαν, αλλά επειδή πολύ απλά, είναι πρακτικά αδύνατον. Απαιτούνται πάνω από 500 άτομα, επιφορτισμένα με το γέμισμα κάθε μηχανήματος με κέρματα, με το άδειασμα, με την διαχείριση των κερμάτων κλπ και επιπλέον υπάρχουν λόγοι ασφαλείας. Για παράδειγμα, είναι άκρως επικίνδυνο να ξεκινάει μέσα στη νύχτα ένα αστικό να πάει στο Λαχανά, με εκδοτικό μηχάνημα εφοδιασμένο με χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα όλων των αξιών (ώστε να μπορεί να δώσει ρέστα, αν ο επιβάτης βάλει 50 άρικο για να εκδώσει 1 εισιτήριο 0,90 ευρώ). Είναι προφανέστατο, το γιατί δεν δίνουν ρέστα.



sakisgeorgiadis