Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Απεργία σήμερα στα τουριστικά λεωφορεία, αλλά ...απεργοί γιοκ !

"24ωρη Πανελλαδική Απεργία 6 Ιούνη 2022", προκήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών (ΟΣΜΕ), χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρυσμα. Βάσιμα μπορεί να ισχυρισθεί κανείς, ότι πρόκειται για ...αόρατη απεργία! Και πώς να μην είναι, όταν.... επί δύο χρόνια, οι οδηγοί τουριστικών δεν "σταύρωσαν" μεροκάματο; Ποιός να απεργήσει, τώρα που "άνοιξε η δουλειά";


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΣΜΕ

Ενστερνιζόμενες απόλυτα, τα της μητσοτακικής έμπνευσης και καθεστωτικής αντίληψης αντεργατικά, νεοφιλελεύθερα και ιδεοληπτικά σχέδια και εκμεταλλευόμενες την απουσία και την κατάρρευση των πάσης φύσης ελεγκτικών μηχανισμών, οι επιχειρήσεις τουρισμού, οι επιχειρήσεις της λεγόμενης βαριάς βιομηχανίας της χώρας, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ασυδοσίας, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού.

Ταυτόχρονα με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, τα προαναφερόμενα φαινόμενα έχουν κάνει την εμφάνιση τους.


Ιδιαίτερα στο κλάδο των τουριστικών λεωφορείων, ο εξαναγκασμός των συναδέλφων μας οδηγών, παροχής εργασίας πέραν των νόμιμων ορίων, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ρεπό, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η εργοδοτική πίεση και η ανεξέλεγκτη σε βάρος των εργαζόμενων παραβατικότητα, δεν προοιωνίζει τίποτα θετικό, αντίθετα η προβληματική αυτή κατάσταση, ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους, για την ασφάλεια των ίδιων των οδηγών, των επιβατών και των χρηστών των οδικών δικτύων.

Παράλληλα η πεισματική άρνηση της εργοδοσίας, να διαβουλευτεί και να συναποφασίσει, στην κατεύθυνση περιορισμού και εξάλειψης των απαράδεκτων αυτών φαινομένων και στην κατεύθυνση συνυπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων, για τους όρους αμοιβής και εργασίας των υποαμειβόμενων συναδέλφων μας οδηγών, δεν μας αφήνει πλέον κανένα περιθώριο μη αντίδρασης.

Απ’ την άλλη μεριά η Πολιτεία, αντιμετωπίζοντας την επικίνδυνη αυτή κατάσταση με απάθεια και αδιαφορία, δεν λαμβάνει αποτρεπτικά μέτρα, δεν αντιδρά, ούτε δίνει σημασία, ακόμη και στην απόλυση συναδέλφων μας οδηγών τουριστικών λεωφορείων, χωρίς την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης.



Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ευθύνης η οποία της αναλογεί, εξήγγειλε, προειδοποίησε και θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 6/6/2022, μαζί με τους εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και τα Σωματεία μέλη της, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας στον τουρισμό και τους εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, σε εγρήγορση, συσπείρωση και καθολική συμμετοχή στην Απεργία.

Η ασυδοσία και η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει

Η Κυβερνητική αναλγησία θα αντιμετωπιστεί

Όλοι στο δρόμο

Όλοι στον αγώνα

sakisgeorgiadis