Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Μάσκα ΤΑΞΙ : Τι ισχύει τελικά; Η οργή της κίτρινης φυλής

 Για μια ακόμη φορά η "πατρίδα" έδρασε με προχειρότητα, αφού ανακοίνωσε (με το στόμα ε;), τα περί κατάργησης της μάσκας, τα sites, άρχισαν να παίζουν μανιωδώς το θέμα, που... φέρνει κλικ, με τίτλους περί κατάργησης, χωρίς όπως πάντα να υπάρχει ΦΕΚ! Κι όπως είπαμε πολλές φορές, νομοθεσία με προφορικές εξαγγελίες υπουργών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αν δεν υπάρχει ΦΕΚ, δεν καταργείται τίποτε.

Το πολυαναμενόμενο ΦΕΚ, δημοσιεύθηκε στις 6 παρά 5 το πρωί της Τετάρτης!

Και σε αυτό, δεν υπάρχει αναφορά στα ταξί! Υπάρχει μόνο το πρόστιμο των 150 ευρώ, το οποίο παραμένει και δείχνει ότι παραμένει η υποχρέωση της μάσκας.

Το πρωί λοιπόν, πολλοί ταξιτζήδες ρωτούσαν το "κέντρο" τι ισχύει και οι μεγάλοι συνεταιρισμοί τους τους ενημέρωναν ότι "καταργήθηκε η μάσκα".

Η Θεσσαλονίκη ήταν απόλυτη: "καταργήθηκε"!

Η Αθήνα, ήταν πιο προσεκτική: Στην ανακοίνωσή της, η Ομποσπονδία αναφέρει ότι 

Συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με την Γ.Γ.Δημόσιας Υγείας το ταξί περιλαμβάνεται στα Μέσα Μεταφοράς που δεν είναι υποχρεωτικό να φοράνε μάσκα ούτε οι οδηγοί αλλά και ούτε και οι επιβάτες.
Μετά το μεσημέρι που θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα αναρτηθεί προς ενημέρωση όλων και η σχετική ΚΥΑ.

Τελικά , η επιτροπή συνεδρίασε και ομόφωνα αποφάσισε να παραμείνει όλο τον Ιούνιο, υποχρεωτική η μάσκα στα ΤΑΞΙ. Ιδού το δελτίο τύπου του Υπουργείου: https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/10521-eishghsh-ths-epitrophs-empeirognwmonwn-gia-xrhsh-maskas-sta-ploia-kai-sta-taksi 
Μάλιστα, το δ.τ. αναφέρει ότι η εισήγηση έγινε αποδεκτή απ΄την κυβέρνηση! Άρα ...υποχρεωτική η μάσκα!



Επειδή όμως, οι "κεφαλές" του ΤΑΞΙ δέχονται χιλιάδες οργισμένα τηλεφωνήματα, πιστεύουμε ότι στο τέλος θα καταφέρουν να πείσουν την κυβέρνηση, να καταργήσει και στα ταξί την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Το πότε θα γίνει αυτό δεν το ξέρουμε, είμαστε βέβαιοι όμως ότι ο Θύμιος, θα καταφέρει να αλλάξει άποψη στους κυβερνώντες, επειδή η "κίτρινη φυλή" είναι μεγάλη δύναμη.

Τα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, παρακολουθούν στενά το θέμα και θα σας ενημερώσουν ΕΓΚΥΡΑ, όταν υπάρξει ΦΕΚ. Επειδή, με φήμες και δημοσιεύματα δεν γίνεται δουλειά! Όποιος "ενημερώνει" οφείλει να παραθέτει και τη σχετική διάταξη νόμου ή ΥΑ ή ΚΥΑ, αλλιώς είναι λόγια, για να παίρνουν κλικς τα sites.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook, για να μαθαίνετε ΠΡΩΤΟΙ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΥΡΑ, ό,τι ισχύει στις μεταφορές και τις συγκοινωνίες! www.facebook.com/groups/sygnea

sakisgeorgiadis