Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Στην Καβάλα η Γ.Σ. των ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών της Ελλάδας - Δηλώσεις Σακελλαρίου

Παρουσία των βουλευτών Μακάριου Λαζαρίδη και Γιάννη Πασχαλίδη, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Αστικών ΚΤΕΛ Ελλάδας (ΠΟΑΣ). 

Ήταν η πρώτη φορά που.... η συνέλευση έγινε εκτός Αθηνών. Οργανωτικά ασχολήθηκε η νέα διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. 

Περίπου 80 άνθρωποι, πρόεδροι και αντιπρόεδροι Αστικών ΚΤΕΛ απ’ όλη την Ελλάδα, βρίσκονται στην Καβάλα από την Πέμπτη έως και αύριο Κυριακή. 

 Ο κ. Μιχάλης Σακελλαρίου (Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών) δήλωσε στους δημοσιογράφους: 

«Είμαστε στην όμορφη πόλη της Καβάλας για να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια δημιουργικής πορείας και κοινωνικής προσφοράς των Αστικών ΚΤΕΛ στην Ελλάδα. Το κάναμε αυτό συνειδητά, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Να μην γιορτάσουμε στην Αθήνα, στην έδρα της Ομοσπονδίας μας, να γιορτάσουμε στην Καβάλα. Στην έδρα ενός από τα 32 Αστικά ΚΤΕΛ (συν δύο δημοτικές επιχειρήσεις) που εκπροσωπούμε.

 Να βρεθούμε σε έναν τόπο που δραστηριοποιούμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Προσφέρουμε, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη τους. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας η παραμονή στην πόλη της Καβάλας και η άριστη διοργάνωση του συνεδρίου από πλευράς του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Η προσφορά των Αστικών ΚΤΕΛ όλα αυτά τα χρόνια τόσο στην Καβάλα όσο και σε όλη την Ελλάδα, η κοινωνική προσφορά των Αστικών ΚΤΕΛ, έχει αναγνωριστεί απ’ όλους τους πολίτες. Μας έχουν καταξιώσει ως τον μοναδικό συγκοινωνιακό φορέα, ως έναν εθνικό συγκοινωνιακό φορέα στις αστικές μετακινήσεις.

Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να αναπτυσσόμαστε σε πείσμα όλων των δύσκολων καταστάσεων και των συγκυριών τις οποίες ζούμε. Με σκοπό πάντα την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στο επιβατικό κοινό.Λόγω των ακριβών καυσίμων με πολύ μεγάλη δυσκολία προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Δεν έχουμε μειώσει δρομολόγια. Πρέπει να πω ότι από το 2010 τα εισιτήρια δεν έχουν αυξηθεί. Αντίθετα έχουν μειωθεί και 10 λεπτά. Επειδή εμείς στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχουμε αποδείξει ότι δεν ζητάμε αύξηση του εισιτηρίου, ζητάμε όμως κάλυψη μέρους του κόστους των καυσίμων προκειμένου να μην αυξηθούν τα εισιτήρια. 

Προχθές είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή που αντιλαμβάνεται το πρόβλημα. Κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την αύξηση των εισιτηρίων, θέλω να πιστεύω ότι θα καλυφθεί το αίτημα μας. Προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες».

Περισσότερα στην proininews

sakisgeorgiadis