Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Προσλήψεις στον ΟΣΕ με ανώτατο όριο ηλικίας τα 42 έτη

 Στον καθορισμό ανώτατου ορίου ηλικίας διορισμού προσωπικού σε ,,,συγκεκριμένες ειδικότητες του ΟΣΕ προχώρησε, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Ειδικότερα, το σχετικό ΦΕΚ B 3326/28-6-2022, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρει τα ακόλουθα:

«Καθορίζουμε ως ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης, λόγω της ιδιάζουσας φύσης και των ιδιαιτεροτήτων των καθηκόντων του προσωπικού κατηγοριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε., το τεσσαρακοστό δεύτερο (42ο) έτος για τις εξής ειδικότητες:

ΔΕ Προσωπικού Ελιγμών Κλειδούχων,

ΔΕ Σταθμαρχών,

ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρονικών,

ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων και

ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου.

Η αναγκαιότητα καθορισμού ανώτατου ορίου ηλικίας πρόσληψης, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 9019633/05-05-2022 Εισήγηση της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε., προκύπτει από το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ειδικότητες είναι επιφορτισμένες με αυξημένης ευθύνης καθήκοντα (π.χ. την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών και επιβατικού κοινού, τη φύλαξη της σιδηροδρομικής υποδομής, το χειρισμό των βαρέων μηχανημάτων γραμμής κ.λπ.) για τα οποία απαιτείται αφενός μεν σωματική και διανοητική ικανότητα και αντοχή, αφετέρου δε σιδηροδρομική εξειδίκευση και εμπειρία, η οποία αποκτάται αποκλειστικά ή κατά κανόνα στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., λόγω των ιδιαιτεροτήτων που απαιτούν οι εκτελούμενες εργασίες του. Κατά συνέπεια, οι υποψήφιοι που θα προσληφθούν θα πρέπει να έχουν ηλικία τέτοια που να εξασφαλίζει επαρκή χρόνο παραμονής στον Οργανισμό, έτσι ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητας για την οποία προσλαμβάνονται».



sakisgeorgiadis