Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

ΤΑΞΙ : Άστραψε και βρόντηξε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος !

 Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωσε απάντησε ο πρόσφατα επανεκλεγείς στο τιμόνι του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, στις κατηγορίες για "επιλεκτική συνεργασία με ταξιδιωτικό γραφείο, για τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2022".


Η επίμαχη ανακοίνωση, που δημιούργησε την αντίδραση ορισμένων ιδιοκτητών ταξί:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΘΗΝΑ 03-06-2022
ΘΕΜΑ : Έκθεση Ποσειδώνια 2022, 6-10 Ιουνίου ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ
Σε συνεργασία με την εταιρία Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε και το Six stars Tours, το ΣΑΤΑ εξασφάλισε ότι οι μεταφορές των επισκεπτών από το εκθεσιακό κέντρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ που βρίσκεται στον αεροδρόμιο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν με ταξί. Η διοργανώτρια εταιρία ανακοίνωσε ότι όλοι οι χώροι έχουν κλειστεί από εκθέτες (2.080 συνολικά) και αναμένονται να την επισκεφτούν περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο.
Οποιοσδήποτε συνάδελφος μπορεί να εργαστεί σε αυτή την έκθεση , αρκεί να πληροί τις αυτονόητες προϋποθέσεις.
Α. Καθαρό αυτοκίνητο ( δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την μάρκα-μοντέλο του οχήματος.)
Β. Ευπρεπή ενδυμασία (υφασμάτινο παντελόνι και πουκάμισο).
Γ. Στοιχειώδη γνώση Αγγλικών.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Για όλες τις διαδρομές απαιτείται τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

Γιατί αντέδρασαν κάποιοι
Η βασική αντίρρηση κάποιων μελών του ΣΑΤΑ, συμπυκνώνεται στην εξής φράση:
"Συνεργαζόμαστε τόσα χρόνια με τα τουριστικά γραφεία, που τόσα χρόνια υποθάλπτουν τα παράνομα Ι.Χ., τα μαύρα ΒΑΝ και την UBER;"




Μετά τις αντιδράσεις, ο Θ. Λυμπερόπουλος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
  
Συνηθίστε την ισονομία και την συναδελφικότητα. Το ΣΑΤΑ θα λειτουργεί πάντα με νομιμότητα και διαφάνεια.
Ξεκίνησε πάλι το γαϊτανάκι της κουτοπονηριάς και της μικρότητας. Κάποιοι χαλάστηκαν που το ΣΑΤΑ εξασφάλισε μεταφορικό έργο για ΟΛΟΥΣ τους ταξιτζήδες. Τους ενόχλησε άραγε η συνεργασία με ταξιδιωτικό γραφείο ή με το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο;
Για να τελειώνουμε με τους "τελειωμένους".
Το 90% των επισκεπτών της έκθεσης προέρχεται από το εξωτερικό και απαιτεί να έχει την δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα. Αυτό εξασφαλίζεται με την συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο. Έτσι έχουν πρόσβαση στα Ποσειδώνια ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι. Η συγκεκριμένη έκθεση απαιτεί υψηλά στάνταρ οργάνωσης που επίσης εξασφαλίζεται με την συγκεκριμένη συνεργασία.
Το ΣΑΤΑ δεν είναι πλέον τσιφλίκι του ενός. Είναι το Συνδικάτο όλων των ταξιτζήδων. Δικαίωμα στο μεταφορικό έργο έχουν ΟΛΟΙ.
Για όποιον έχει μάθει αλλιώς και τώρα του κακοφαίνεται, δεν έχει άλλη επιλογή. Θα συνηθίσει την ισονομία και την συναδελφικότητα.
Είναι αλητεία να διαδίδεις ότι άλλα ποσά θα εισπράττει ο ταξιτζής κι άλλα θα γράφει το τιμολόγιο. Ντροπή σε όσους πέφτουν τόσο χαμηλά.
Ντροπή, ντροπή, ντροπή.
Θύμιος Λυμπερόπουλος

sakisgeorgiadis