Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΟΑΣΑ : Εντός του 2023 το Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής

Σήμερα 14/2/23 η καταληκτική ημερομηνία προσφορών

O ΟΑΣΑ πρόκειται εντός του 2023 να... ξεκινήσει την εκπόνηση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών (ΣΣΜΑ). Αυτό θα διερευνήσει και θα αναθεωρήσει συνολικά τη συγκοινωνιακή προσφορά και ζήτηση, προκειμένου να διατυπωθούν προτάσεις ενίσχυσης και επέκτασης του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ. Το εν λόγω Σχέδιο θα βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, θα προωθεί τη χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς και θα ενδυναμώνει την υιοθέτηση σύγχρονων και καινοτόμων πρακτικών, υπηρεσιών και τεχνολογιών.

Οι υποβληθείσες προτάσεις δημιουργίας νέων σταθμών μετρό, γραμμών τραμ και λεωφορειακών γραμμών θα διερευνηθούν σε στρατηγικό και λειτουργικό επίπεδο, ώστε να προγραμματιστεί το σχέδιο υλοποίησης σε ορίζοντα 20ετίας. Σε αυτόν τον σχεδιασμό θα λαμβάνονται υπόψιν και τα νέα λεωφορεία, εκ των οποίων τα 2/3 περίπου προορίζονται για την Αθήνα.

Ο προϋπολογισμός του μελετητικού έργου που θα διαρκέσει 23 μήνες ανέρχεται σε 2,37 εκατ.€, με κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης την «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά» βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας τιμής και η επιλογή του Αναδόχου θα γίνει σύμφωνα με την «ανοικτή διαδικασία» του άρθρου 264 του ν. 4412/2016.

sakisgeorgiadis