Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΟΑΣΘ : Έρχονται προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών και 130 ηλεκτρικά λεωφορεία

Γεύμα γνωριμίας με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν ρεπορτάζ του ΟΑΣΘ, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Οικονομολόγος Κώστας Ταγγίρης. Στο τέλος έκανε και... δηλώσεις, έχοντας στο πλευρό του την υπεύθυνη τύπου του Οργανισμού, πάντα αεικίνητη και δημιουργική, Ντόνια Κανιτσάκη, που μας παρέχει πλήρη και έγκριτη ενημέρωση, για όσα σχεδιάζει ο ΟΑΣΘ.

Το γεύμα ...έβγαλε ειδήσεις.

Τις οποίες περιγράφει η Μαρία Σαμολαδά στο grtimes:


Τον σχεδιασμό της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών, για την αγορά νέων λεωφορείων, καθώς και για την πρόσληψη προσωπικού περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης στη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους.

404 οδηγοί

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ταγγίρης Ο ΟΑΣΘ, μετά από δέκα και πλέον χρόνια που… είχε μπει στον πάγο, προετοιμάζεται για προσλήψεις προσωπικού. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, ο Οργανισμός χρειάζεται 404 οδηγούς αν και εκτιμάται πως ακόμη και με λιγότερους νεοπροσληφθέντες η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με σήμερα.

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος εργαζόμενος προσελήφθη στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης το 2012. Από τότε έως σήμερα έφυγαν, λόγω συνταξιοδότησης, αλλά και λόγω κινητικότητας, εκατοντάδες εργαζόμενοι, αλλά δεδομένου ότι ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σε εκκαθάριση, δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα αλλά και τα επιχειρήματα του Οργανισμού και πλέον αναζητεί λύση ώστε να ξεπεραστεί το νομικό ζήτημα που υφίσταται λόγω της εκκαθάρισης και να γίνουν προσλήψεις. Όταν δοθεί η λύση, ο ΟΑΣΘ θα προχωρήσει σε προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων εργασίας οδηγών, αλλά και άλλων, κρίσιμων ειδικοτήτων για την λειτουργία του, όπως είναι οι ηλεκτρονικοί, οι ηλεκτρολόγοι και άλλες κατηγορίες τεχνιτών όπου επίσης καταγράφονται ελλείψεις.


Ηλεκτρική η επόμενη μέρα για τον ΟΑΣΘ

Ο κ. Ταγγίρης έδωσε έμφαση και στη νέα εποχή που «ανοίγει» για τον ΟΑΣΘ η προμήθεια νέων λεωφορείων τονίζοντας πως ο Οργανισμός προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, που θα είναι ηλεκτρική.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο ο ΟΑΣΘ αναμένεται να παραλάβει τα πρώτα 100 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, από τα συνολικά 300 που αναμένονται στη Θεσσαλονίκη μέσω μεγάλου διαγωνισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ήδη, στα δύο αμαξοστάσια του Οργανισμού, στον Φοίνικα και στη Σταυρούπολη, βρίσκονται σε εξέλιξη τοπογραφικές μελέτες, έτσι ώστε ο ΟΑΣΘ να είναι έτοιμος να υποδεχθεί και να φιλοξενεί τα ηλεκτρικά λεωφορεία στις εγκαταστάσεις του, όπου θα φορτίζονται και θα συντηρούνται.

Ενίσχυση γραμμών δυτικά, με 30 επιπλέον λεωφορεία, λόγω ΚΤΕΛ

Αναφερόμενος στο συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ ο κ. Ταγγίρης επισήμανε πως ο Οργανισμός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις λεωφορειακές γραμμές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα οχήματα που εξοικονομήθηκαν σταδιακά από τις αρχές Φεβρουαρίου από την ανάθεση έξι επιπλέον λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ (1, 45, 57, 58, 59, 64) και, κυρίως, οι οδηγοί τους, εξυπηρετούν πλέον, κατά κύριο λόγο, τις γραμμές στις δυτικές συνοικίες. Πρόκειται για περισσότερα από 30 λεωφορεία και περίπου 80 οδηγούς.

Ανάσες στον ΟΑΣΘ έδωσε η σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τoυ ΟΑΣΘ, η ενίσχυση αυτή δίνει ουσιαστικές ανάσες στις μετακινήσεις των κατοίκων στις πλέον πολυπληθείς γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, γνωστοποίησε πως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, τα ΚΤΕΛ θα εκτελούν και τις γραμμές 70 και 71, οι οποίες δρομολογούνται μόνον τους δύο αυτούς μήνες του έτους.

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τoυ ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης.

Γίνε μέλος της ομάδας @sygnea

sakisgeorgiadis