Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΤΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ για το περιστατικό με "τον οδηγό που τα έχασε"

 Ένα "θρίλερ" έζησαν οι επιβάτες ενός λεωφορείου της γραμμής Θες/νίκης – Κατερίνης το βράδυ της... Κυριακής (19/2/2023) από μια μη συνηθισμένη συμπεριφορά του οδηγού.





Το χρονικό

Το λεωφορείο ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση προς Κατερίνη κανονικά στην ώρα του. Όλα εξελισσόταν φυσιολογικά, ώσπου οι επιβάτες αντιλήφθηκαν μια… στραβοτιμονιά του οδηγού, στην οποία όμως δεν έδωσαν πολύ σημασία, αφού την απέδωσαν σε πιθανό πρόβλημα του οδοστρώματος ή κάποιο εμπόδιο.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ το λεωφορείο πλησίαζε στην Κατερίνη, επαναλήφθηκε η ίδια στραβοτιμονιά, ενώ αμέσως μετά οι επιβάτες αντιλήφθηκαν ότι ο οδηγός έχασε την έξοδο για Κατερίνη.

Αμέσως σηκώθηκε ένας άνδρας (επιβάτης), πλησίασε τον οδηγό και άρχισε να τον ρωτάει αν είναι καλά στην υγεία του, αν νιώθει καλά και να σταματήσει στην άκρη του δρόμου για λίγο. Ο οδηγός όμως, κάθιδρος δεν αντιδρούσε στα μηνύματα του επιβάτη, αλλά ούτε στ’ αγγίγματά του. Το λεωφορείο συνέχιζε την πορεία του φτάνοντας σιγά-σιγά στο γνωστό τούνελ της Εθνικής έξω από την Κατερίνη. Οι υπόλοιποι επιβάτες άρχισαν να πανικοβάλλονται και άλλοι να φωνάζουν, άλλοι να τσιρίζουν και άλλοι να προσπαθούν να τηλεφωνήσουν την Αστυνομία ή τους οικείους του.

Βλέποντας ο άνδρας (ο επιβάτης) που ήταν ήδη πολύ κοντά στον οδηγό την κατάσταση, αλλά και τις αντιδράσεις του οδηγού, άρχισε μια υπερπροσπάθεια να κόψει ταχύτητα και να φρενάρει εντελώς το λεωφορείο. Κάπου στη μέση του τούνελ τα κατάφερε ν’ ακινητοποιήσει το λεωφορείο και να βγάλει όλους τους επιβάτες έξω.

Σε πολύ λίγα λεπτά έφτασε η Αστυνομία με την Πυροσβεστική και επιλήφθηκε της κατάστασης. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί και η κατάσταση είχε αίσιο τέλος, αφού όλοι έφτασαν στον τελικό προορισμό τους, την Κατερίνη, σώοι και αβλαβείς.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», που εδρεύει στην Κατερίνη, οδός Ν. Δίκα 15.

 

Κατερίνη, 20-2-2023.

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το επιβατικό κοινό σχετικά με το περιστατικό που συνέβη τις βραδινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου.

Το λεωφορείο μας εκτελούσε το νόμιμο δρομολόγιο που ξεκίνησε στις 20.15μ.μ. από Θεσσαλονίκη προς Κατερίνη. Μόλις πριν την έξοδο της Εθνικής Οδού στον βόρειο κόμβο εισόδου προς Κατερίνη, ο οδηγός του λεωφορείου μας αισθάνθηκε μία στιγμιαία αδιαθεσία και αντί να εισέλθει στον κόμβο συνέχισε το δρομολόγιο προς το τούνελ της Εθνικής Οδού.

Εκ προοιμίου τονίζουμε ότι δεν συνέβη κανένα ατύχημα και δεν κινδύνευσε κανείς από τους επιβάτες. Με την άμεση παρέμβαση της εταιρίας μας και του Προέδρου του Δ.Σ. προσωπικά –ο οποίος έσπευσε άμεσα στο σημείο και οδήγησε ο ίδιος το λεωφορείο- οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων.

Τονίζουμε ότι ο οδηγός του λεωφορείου υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ, ο οποίος ήταν αρνητικός και μεταφέρθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο Νοσοκομείο, όπου του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε κάποιο στιγμιαίο πρόβλημα υγείας, το οποίο ξεπεράσθηκε άμεσα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος οδηγός είναι ιδιαίτερα έμπειρος, αφού οδηγεί λεωφορείο της εταιρίας μας για περισσότερα από 20 χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, το οποίο οφείλεται στην πρόσκαιρη αδιαθεσία του οδηγού.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός, ζητούμε συγνώμη για όλην την αναστάτωση που προκαλέσαμε στους επιβάτες και διαβεβαιώνουμε το επιβατικό κοινό ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ ξανά στο μέλλον οτιδήποτε ανάλογο και η εταιρία μας θα συνεχίσει να παρέχει το συγκοινωνιακό έργο με ασφάλεια και συνέπεια.

 

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ:

Για την Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

sakisgeorgiadis