Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Γιατί κατέβασαν οδηγό αστικού των ΚΤΕΛ στη μέση του δρόμου και τον ξυλοκόπησαν

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2/2023
Σοβαρό επεισόδιο με τραυματισμό οδηγού αστικού λεωφορείου των ΚΤΕΛ Κιλκίς, που εκτελεί.... δρομολόγια του ΟΣΕΘ, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. 

 Δύο δράστες 48 (ετ.γενν.1975) και 49 (ετ.γενν.1976) ετών, υπήκοοι Αλγερίας και Παλαιστίνης αντίστοιχα, εξανάγκασαν 62χρονο οδηγό της γραμμής «40» (ΝΣ Σταθμός - Καλοχώρι) επί της 26ης Οκτωβρίου στο ύψος του Λιμανιού να κατέβει από το αστικό και τον χτύπησαν με μπουνιές και κλοτσιές, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. 

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 18:00. Η ΕΛΑΣ έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τους δύο δράστες που έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο

Τα αίτια

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, λίγο πριν από τις 6, ανέβηκε στο αστικό κάποιος επιβάτης, ο οποίος δυσκολευόταν να ακυρώσει το εισιτήριο. Ενας νεαρός επιβάτης προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει. Οι δύο εγκληματίες αλλοδαποί, εμφανέστατα μεθυσμένοι, έπιασαν τον νεαρό για να τον κατεβάσουν από το λεωφορείο, επειδή ...προκαλούσε καθυστέρηση κατά την άποψή τους και επιτέθηκαν σε μια γυναίκα, που τους ζήτησε να σταματήσουν να επιτίθενται και να βρίζουν τους επιβάτες. Οι δύο αλλοδαποί, εκτός εαυτού, επιτέθηκαν και στη γυναίκα, πιάνοντας την από το λαιμό . Ο οδηγός επενέβη για να προστατεύσει την κυρία, την οποία ήθελαν να πετάξουν από το λεωφορείο οι δράστες και τότε οι δύο αλλοδαποί στράφηκαν με μανία κατά του οδηγού , καταφέροντάς του δυνατά χτυπήματα, από κοινού στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά. 


Συνελήφθησαν επιτόπου

Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν άμεσα στην περιοχή και συνέλαβαν τους δύο κακοποιούς.

 Ο οδηγός μετέβη σήμερα σε ιατροδικαστή και ακολούθως κατέθεσε μήνυση, ενώ οι δύο δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

sakisgeorgiadis