Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Έρχονται δοκιμαστικά, 3 λεωφορεία Υδρογόνου για τις Ο.ΣΥ.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαμορφώνει σήμερα τις προϋποθέσεις για τη... χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου μεταφορών, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος στο Συνέδριο «Η Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας», που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, όπου εκλέγεται.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα και ειδικά η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και την προώθηση των εναλλακτικών καυσίμων. 

 Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να γίνει στη Δυτική Μακεδονία το πρώτο πρατήριο διάθεσης υδρογόνου και επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα στην περιοχή να αναπτυχθούν εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων που χρησιμοποιούν υδρογόνο, όπως αστικά λεωφορεία.

 Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε: «Όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, σύντομα η ΟΣΥ Α.Ε. (ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ) θα εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα με τρία λεωφορεία υδρογόνου. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαμορφώνει από σήμερα τις συνθήκες για τη χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου μεταφορών, ακολουθώντας τη στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλει πρωτοπόρα την Ελλάδα στον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού μείγματος. Και η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο προσκήνιο αυτής της προσπάθειας.»

sakisgeorgiadis