Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών 51 - 52 ΟΑΣΘ - ΚΤΕΛ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Από την 1/3/2023 αλλάζουν οι θέσεις των στάσεων στον Τερματικό Σταθμό Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού 

Τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης στο Ν.Σ.Σ. μπαίνουν στην τελική ευθεία και έτσι ...απαιτείται η τμηματική κατάληψη χώρων, στους οποίους βρίσκονται σήμερα οι στάσεις των αστικών λεωφορείων των γραμμών 51 και 52 προς Σίνδο και Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη. Οι στάσεις θα μετακινηθούν, επομένως οι επιβάτες θα πρέπει να μάθουν τα νέα σημεία αναχώρησης του 51 (ΚΤΕΛ) και του 52 (ΟΑΣΘ). Το προσωπικό του ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΘ, θα βοηθά στην αρχή τους επιβάτες για να μη χαθούν στον αρκετά μεγάλο χώρο του Ν.Σ.Σ.



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε.Θ.:


Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να εκτελεσθούν οι προβλεπόμενες, βάσει εγκεκριμένης μελέτης (φάση Ζ'), εργασίες αποκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, απαιτείται η τμηματική κατάληψη χώρων για την τελική τους διαμόρφωση. Υπενθυμίζουμε ότι κρίνεται αναγκαία η κατάληψη του χώρου που φιλοξενεί προσωρινά τις λεωφορειακές γραμμές Νο 51 «Ν.Σ.Σ.-Σίνδος» και Νο 52 «Ν.Σ.Σ.-Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη-Σίνδος».

Επισημαίνουμε ότι η λεωφορειακή γραμμή Νο 52 «Ν.Σ.Σ.-Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη-Σίνδος» συνδέει το πρώην Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης με το ευρύτερο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, δρομολογώντας καθημερινά δώδεκα (12) αρθρωτά λεωφορεία των 160 θέσεων με μέση συχνότητα περί τα οχτώ (8) λεπτά.

Όσον αφορά στη λεωφορειακή γραμμή Νο 51 «Ν.Σ.Σ.-Σίνδος», αποτελεί γραμμή που συνδέει το ευρύτερο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης με τη δημοτική κοινότητα Σίνδου, δρομολογώντας καθημερινά εφτά (7) οχήματα των 100 θέσεων με μέση συχνότητα περί τα δεκαπέντε (15) λεπτά.

Έπειτα από τη διερεύνηση και την αξιολόγηση των εναλλακτικών θέσεων προσωρινής αναμονής/στάσης των οχημάτων των δύο (2) λεωφορειακών γραμμών στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και με γνώμονα πάντα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της πόλης της Θεσσαλονίκης, σας διαβιβάζουμε τη συνημμένη απόφασή μας με αρ. 12/2023 με θέμα «Τροποποίηση Λειτουργίας Λεωφορειακών Γραμμών στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό».

Σημειώνουμε ότι οιαδήποτε τροποποίηση των θέσεων αναμονής/στάσης των λεωφορειακών γραμμών εντός του Ν.Σ.Σ. θα αξιολογηθεί και θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών οριστικής αποκατάστασης στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάταξης του σταθμού και της αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών με την οριστική αποκατάσταση της οδού Μοναστηρίου.

Παρακαλούμε την Κ/Ξ AIASA (η Κοινοπραξία που κατασκευάζει το Μετρό) για τη διασφάλιση ικανού (επαρκούς) χώρου ώστε να πραγματοποιούνται με άνεση κι ασφάλεια οι αριστερόστροφοι και οι δεξιόστροφοι ελιγμοί των λεωφορείων κατά την είσοδο και έξοδό τους από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Παρακαλούμε τον ΟΑΣΘ, την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ και την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τις δικές τους ενέργειες και την έγκαιρη ενημέρωση του επιβατικού κοινού και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία.



ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΛΛΑΓΕΣ

1. Τη μεταφορά της θέσης προσωρινής στάσης/στάθμευσης της λεωφορειακής γραμμής Νο 52 «Ν.Σ.Σ.-Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη-Σίνδος» στο τέρμα της λεωφορειακής γραμμής Νο 37 «Ν.Σ.Σ.-Κρυονέρι», εντός του Ν.Σ.Σ.

2. Τη μεταφορά της θέσης προσωρινής στάσης/στάθμευσης της λεωφορειακής γραμμής Νο 51 «Ν.Σ.Σ.-Σίνδος» στην οδό Μαργαροπούλου με την επιστροφή αυτής να πραγματοποιείται μέσω των οδών Μαργαροπούλου-Μοναστηρίου-υφιστάμενη διαδρομή.


3. Τη μεταφορά του τέρματος της λεωφορειακής γραμμής Νο 37 «Ν.Σ.Σ.-Κρυονέρι», στον αντίστοιχο χώρο στάσης/στάθμευσης της λεωφορειακής γραμμής Νο 17 « Τριανδρία-Ν.Σ.Σ.», εντός του Ν.Σ.Σ.

4. Τη μεταφορά της θέσης στάσης/στάθμευσης της λεωφορειακής γραμμής Νο 17 «ΤριανδρίαΝ.Σ.Σ.» στην υφιστάμενη θέση στάσης/διέλευσης των λεωφορειακών γραμμών Νο ΟΙΧ «ΚΤΕΛΑεροδρόμιο», Νο 2K «Α.Σ.ΙΚΕΑ-ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>) και Νο 45 «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΚΤΕΛ , με κατεύθυνση προς τον τερματικό σταθμό ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

5. Η λεωφορειακή γραμμή Νο 01Χ «ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο» κατά την επιστροφή της (από τον Α.Σ. ΙΚΕΑ προς τον τερματικό σταθμό ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) καθώς και οι λεωφορειακές γραμμές Νο 2K «Α.Σ.ΙΚΕΑ-ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>) και Νο 45 «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΚΤΕΛ ,τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή τους δεν θα εισέρχονται εντός του Ν.Σ.Σ. αλλά θα συνεχίζουν να κινούνται κατά μήκος της οδού Μοναστηρίου.

6. Την ίδρυση προσωρινής συζυγούς στάσης με την ονομασία «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός».

7. Την ένταξη της νέας προσωρινής στάσης «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» στη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών:




8. Την κατάργηση της στάσης «Αγίων Πάντων» (ivr:1456) από τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών Νο 2K «Α.Σ.ΙΚΕΑ-ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>) και Νο 45 «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΚΤΕΛ ΧαλκιδικήςCosmos».

9. Την κατάργηση της στάσης «Ζωγράφου» (ivr:01318) από τη λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Νο ΟΙΧ «ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο»

10. Η υπόψη τροποποίηση από την έναρξη λειτουργίας της τελεί υπό διαδικασία ελέγχου και οριστικών προσαρμογών — βελτιώσεων.

11. Την ισχύ της παρούσας από την Τετάρτη 01.03.2023



Η υφιστάμενη κατάσταση


Η νέα κατάσταση. Οι στάσεις που καταργούνται, αριστερά στην εικόνα





sakisgeorgiadis