Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Το "MADE IN CHINA" ανοίγει την αγορά των πράσινων "μεταφορών" στην Ελλάδα, γράφει η Chinadaily

 Η ανάθεση της προμήθειας 250 12μετρων ηλεκτρικών λεωφορείων, στην Κινέζικη Yutong, που... εκπροσωπείται στην Ελλάδα, από τον Όμιλο Κοπελούζου. δεν πέρασε απαρατήρητη από τα Κινεζικά ΜΜΕ, που επικεντρώνονται στο γεγονός ότι "οι Έλληνες ξεκινούν τη μετάβαση στην "πράσινη", χωρίς ρύπους, συγκοινωνία, με ποιοτικά λεωφορεία "Made in China".

Το μεγαλύτερο sites της Κίνας, το Chinadaily, γράφει:

Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της χώρας για τις εκπομπές άνθρακα και να προωθηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη, η ελληνική κυβέρνηση έχει προωθήσει δυναμικά την ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τη σταδιακή μετατροπή της κατανάλωσης ενέργειας σε πράσινη και καθαρή κατανάλωση ενέργειας, έχει η ανάπτυξη των πράσινων μεταφορών, ιδίως μέσω του σταδιακού μετασχηματισμού των νέων ενεργειακών οχημάτων Αντικατάσταση των οχημάτων καυσίμων για την προώθηση του «πρασίνισης» των δημόσιων συγκοινωνιών, ο μετασχηματισμός της στρατηγικής πράσινων μεταφορών της Ελλάδας έχει επίσης προσελκύσει την προσοχή μεγάλου αριθμού διεθνών κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών εταιρειών.

και αναφέρεται στις πρόσφατες συμφωνίες με τη BYD και τη δωρεά ενός ηλεκτρικού λεωφορείου στα Τρίκαλα, αλλά και στη Yutong και την επιτυχία της στο διαγωνισμό για την προμήθεια 770 λεωφορείων.
Δείτε το commercial promo της Yutong:

sakisgeorgiadis