Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Κραυγή αγωνίας από τον Πρόεδρο ΚΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ : "Δεν αντέχουμε άλλο"

 Δεν λέει τίποτε το καινούριο ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ , Κώστας Πανταζής, καθώς....

όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας, βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, που καθίσταται εφιαλτική αυτή την περίοδο, καθώς τα 9 στα 10 ΚΤΕΛ, δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων και οι Διοικήσεις τους ανησυχούν πως θα περάσουν Χριστούγεννα στα κρατητήρια...

"Η αγωνία μας αυτή τη στιγμή, είναι, πώς θα μπορέσουμε να είμαστε εντάξει σε κάποιες υποχρεώσεις. Η βασική μας υποχρέωση, δηλαδή που έχουμε το άγχος το μεγάλο, είναι να πληρωθούν τα Δώρα των υπαλλήλων. Αυτό είναι το μεγάλο το πρόβλημά μας, γιατί όλες οι άλλες υποχρεώσεις έχουν πάει πίσω, σε εταιρείες πετρελαιοειδών, ανταλλακτικών, ελαστικών, αυτά έχουν πάει πίσω. Αυτό που δεν γίνεται να πάει πίσω είναι το Δώρο Χριστουγέννων των υπαλλήλων που εκεί θα κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά, ώστε να το πληρώσουμε"

σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Πανταζής, δίνοντας την εικόνα ολόκληρου του κλάδου.

Ως ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε στους ανθρώπους των μεταφορών, ότι η μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, ΔΕΝ έχει καμία διαφορετική ποινική μεταχείριση, από τις τακτικές αμοιβές. Όλες οι αμοιβές -και η τακτική μηνιαία μισθοδοσία- υπόκεινται στη διαδικασία του αυτοφώρου, εφόσον δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα. Σχετικό άρθρο μας εδώ:

Αυτόφωρο για μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων από εργοδότη; Τι ισχύει


sakisgeorgiadis