Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Μπαίνουν τα 13 εκ. στο λογαριασμό του ΟΑΣΘ

 "Εγκρίνουμε την αποζημίωση στον εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φορέα.... Γενικής Κυβέρνησης «Ο.Α.Σ.Θ. “υπό ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία”» με ποσό, ύψους 12.980.983,97 €, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.)) για το Α’ εξάμηνο του έτους 2022".

αναφέρει η απόφαση του ΥΠΥΜΕ Κώστα Καραμανλή, που δημοσιεύθηκε πριν λίγο  και το χρήμα έρχεται σήμερα ή το αργότερο αύριο στην Παπαναστασίου, οπότε αρχίζει το δράμα "ποιόν να πρωτοπληρώσουμε". 


Πρώτη προτεραιότητα το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρώτη προτεραιότητα βεβαίως του Οργανισμού είναι να εξοφλήσει το χρέος προς το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το οποίο αδυνατεί να συνεχίσει τη ...δωρεάν παροχή υπηρεσιών, προς το δημόσιο το οποίο φάνηκε ασυνεπέστατο στις υποχρεώσεις του απέναντι σε μια εταιρεία, που είναι 100% συνεπής στις δικές της υποχρεώσεις. Το ΚΤΕΛ παραμένει απλήρωτο επί 14 μήνες για την παλιά σύμβαση με τον ΟΑΣΘ.


"No pay, no play"

Άλλωστε τα 4 ΚΤΕΛ που εκτελούν αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη και παραμένουν απλήρωτα, γνωστοποίησαν ότι αν δεν εξοφληθούν μέχρι την 10-12-2022 , θα διακόψουν εκ των πραγμάτων τη συγκοινωνία, αφού αδυνατούν να προμηθευτούν καύσιμα και να καταβάλουν τη μισθοδοσία των 400 περίπου οδηγών που απασχολούν στην αστική συγκοινωνία.


Χριστούγεννα στα κρατητήρια θα κάνουν οι Πρόεδροι των ΚΤΕΛ

Δεδομένου ότι επίκειται και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων στο προσωπικό των ΚΤΕΛ, οι 4 Πρόεδροι βλέποντας άδεια τα ταμεία των εταιρειών τους, από το "φέσι" του δημοσίου, οσμίζονται ότι θα κάνουν Χριστούγεννα με χειροπέδες και γι αυτό κάνουν δραματικές εκκλήσεις στο Υπουργείο να ...πληρώσει επιτέλους!



sakisgeorgiadis