Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΚΚΕ : Να μη δοθούν τα 19 εκ. της επιδότησης στα ΚΤΕΛ

 Την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει περίπου 20 εκατ. ευρώ στα ΚΤΕΛ, τη στιγμή που.... αρνείται να δώσει έστω και μέρος από όσα έχει περικόψει από τους εργαζόμενους στις δημόσιες συγκοινωνίες, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) ΟΑΣΑ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κυβέρνηση με τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας προσφέρει 19.280.000 ευρώ στα ΚΤΕΛ «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α' 167), δεν δεσμεύονται και συμψηφίζονται βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πιστωτικά ιδρύματα».

Ακόμα, στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπιστώνεται ότι αυτή η παροχή και άλλες που προβλέπονται για μια σειρά επιχειρηματικά συμφέροντα θα ζημιώσουν τον κρατικό προϋπολογισμό, και προφανώς οι τρύπες θα καλυφθούν για άλλη μια φορά από τον λαό. Το ίδιο Γενικό Λογιστήριο πριν κάποιους μήνες χαρακτήρισε «παράνομα» χρήματα που καταβάλλονταν για πάνω από μια πενταετία στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών.

«Καταλαβαίνει ο καθένας ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις κυβερνήσεις. Από τη μία τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η ικανοποίηση των συμφερόντων τους, και από την άλλη οι ανάγκες των εργαζομένων. Για τους μεν, χωρίς καθυστερήσεις και δισταγμούς προσφέρονται εκατομμύρια, και από την άλλη, με υποσχέσεις, κοροϊδία, εκβιασμούς, επιδιώκουν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι, αρνούμενοι να επιστρέψουν έστω και ελάχιστα από τα κλεμμένα», τονίζει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

sakisgeorgiadis