Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

"Ούτε ευρώ στα ΚΤΕΛ, απαιτούμε ΔΩΡΕΑΝ μετακινήσεις"

 Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Αλεξανδρούπολης - GYRA NEGRA
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ:

Σήμερα 16/12 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Δημαρχείο σχετικά με το θέμα των δωρεάν μετακινήσεων που από το '23 ΔΠΘ - Αστικό Κτελ θέλουν να τις καταργήσουν. Μετά την συγκέντρωση φοιτητές και φοιτήτριες έκαναν παρέμβαση στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ ξεκαθαρίζοντας ότι η κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων δεν θα περάσει.

Το επόμενο διάστημα και ειδικότερα με το άνοιγμα των σχολών τον Γενάρη ο αγώνας για την προάσπιση την δωρεάν μετακίνησης πρέπει να μαζικοποιηθεί, με την συμμετοχή μας σε συλλογικές διαδικασείς και δράσεις, όπως Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και ώστε να καταφέρουμε να μπλοκάρουμε την κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης.

Περισσότερα στο κείμενο που μοιράζεται:

ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!
Πρόσφατα έγινε για ακόμα μια φορά νύξη από την σύγκλητο του ΔΠΘ, πως από το εαρινό εξάμηνο πρόκειται να καταργηθούν τα δωρεάν φοιτητικά δρομολόγια από και προς τις σχολές της Αλεξανδρούπολης. Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα εξοντώσει ακόμα περισσότερο οικονομικά εμάς και τις οικογένειες μας αφού θα είμαστε αναγκασμένοι να καταβάλλουμε καθημερινά το ποσό των 1.20€(!) κάθε φορά που θα θέλουμε να παρακολουθήσουμε κάποιο μάθημα, ενώ το ποσό πολλαπλασιάζεται αν χρειαστεί να πάμε στις σχολές μας πάνω από μια φορά την ημέρα.
Υπεύθυνοι για αυτό, αλλά και συνολικά για την απαράδεκτη ποιότητα παροχών φοιτητικής μέριμνας, είναι αφενός το κράτος αφού διαλύει την δημόσια παιδεία μέσα από τους νόμους που ψηφίζονται ξεπουλώντας την σε ιδιώτες και αφετέρου τα αφεντικά τα οποία, όπως πάντα, προσπαθούν μανιωδώς να αυξήσουν τα κέρδη τους αυτή τη φορά πατώντας πάνω στις ανάγκες μας! Εκτός από το ζήτημα των λεωφορείων, εξίσου απαράδεκτη είναι και η κατάσταση με την λέσχη σίτισης, αφού εκτός από την κακή ποιότητα και ποσότητα φαγητού, αναγκαζόμαστε να περιμένουμε στην ουρά για αρκετή ώρα μέσα στο κρύο, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τους φοιτητές σε ώρες αιχμής. Όσον αφορά τις εστίες, οι οποίες στην Αλεξανδρούπολη είναι μισθωμένα ξενοδοχεία, οι συνθήκες είναι άθλιες. Οι θέσεις είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα φοιτήτ(ρι)ες να μένουν εκτός. Αλλά ακόμη και όσοι/ες καταφέρουν να πάρουν μια θέση, καλούνται να πληρώσουν κάποιο ποσό, να φεύγουν όταν ανοίγει η τουριστική σεζόν, ενώ δεν τους επιτρέπεται να έχουν ηλεκτρικές συσκευές.
 
Την στιγμή που το κόστος ζωής ολοένα και αυξάνεται, και αρκετοί/ες από εμάς χρειάζεται να εργαστούμε προκειμένου να σπουδάσουμε, βλέπουμε την φοιτητική μέριμνα να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο με την πιθανή κατάργηση των δωρεάν φοιτητικών λεωφορείων. Οι πρόσφατοι νικηφόροι αγώνες των φοιτητ(ρι)ών σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη για δωρεάν σίτιση για όλους/ες δείχνουν πως μόνο με συλλογικούς και αδιαμεσολάβητους αγώνες, χωρίς εκπροσώπους μπορούμε να σταματήσουμε την συνεχή επίθεση του κράτους και των αφεντικών στο δικαίωμα για δωρεάν και αξιοπρεπείς σπουδές. Να μην τους επιτρέψουμε να κλέψουν τα κεκτημένα των αγώνων του φοιτητικού κινήματος, και να περάσουμε στην αντεπίθεση!

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ
ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

sakisgeorgiadis