Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΟΣΜΕ

Αργά το βράδυ τα αποτελέσματα των εκλογών, λογικά οι έδρες θα πάνε: Ενωτική Συσπειρωση 15,  ΔΑΣ 1, ΔΑΚΕ 1.
Με δηλητηριώδεις αιχμές εναντίον των εργοδοτών και ιδιαίτερα των ΚΤΕΛ, κύλισε το διήμερο 31ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), στην οποία κυριαρχεί ο Θέμης Αμπλάς, ο οποίος... προφανώς θα επανεκλεγεί πανηγυρικά, καθώς το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, συγκεντρώνει συνδικαλιστές από όλους τους χώρους, αν και η ηγεσία της ΟΣΜΕ, αποτελείται από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.










Η "ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΜΕ", είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, πλαισιώνεται και από τους γνωστούς συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ, τον Πρόεδρο του ΣΕΟΑΣΘ Γιάννη Δήμκα και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. Μάκη Άγγο, τον Πρόεδρο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ΟΑΣΘ, Θόδωρο Μεταξόπουλο, τον Πρόεδρο των Εργαζομένων ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γιάννη Δεμερτζή, τον γνωστό συνδικαλιστή των Ιωαννίνων Αλέκο Μπαλακέρα κ.α.

Από τη Θεσσαλονίκη θα εκλέγουν σίγουρα οι Δημκας και Μεταξοπουλος. 

Παρευρέθησαν επίσης -από τον ΟΑΣΘ- ο Γιώργος Αθανασίου, ο Αστέριος Χρυσοχόου και ο Σάκης Παπαθανασίου, από την Ο.Δ.Ε.Ο. κ.α. 

Μάκης Άγγος, Γιώργος Αθανασίου, Γιάννης Δήμκας

Ο Θέμης Αμπλάς συνομιλεί με τον Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου


Την τιμητική του στην κριτική είχε ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, τον οποίο οι συνδικαλιστές "στόλισαν" αρκετές φορές..

Απόσπασμα από ομιλία του Προέδρου της ΟΣΜΕ Θέμη Αμπλά:

sakisgeorgiadis