Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Ιδιοκτήτης LA Travel : 24 επιβάτες από Λάρισα 6 από Βόλο και 17 από Θεσσαλονίκη


Η πλειοψηφία των επιβατών του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου στο... Βουκουρέστι είναι από τη Λάρισα, ενώ υπάρχουν επιβάτες και από Βόλο και Θεσσαλονίκη

 Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Λαρισινό τουριστικό γραφείο που διοργάνωσε την εκδρομή, το λεωφορείο ξεκίνησε από τον Βόλο χθες το απόγευμα, έκανε στάση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη για να πάρει κόσμο και έπειτα συνέχισε για τον προορισμό του στο Βουκουρέστι.

 Στο πούλμαν επέβαιναν 24 Λαρισαίοι (22 πελάτες και δύο άτομα του γραφείου), 6 Βολιώτες και 17 από Θεσσαλονίκη. 

 Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία με τις Αρχές και τους ανθρώπους στο Βουκουρέστι. «Προσπαθούμε να μάθουμε τι έχει συμβεί και αν υπάρχουν νεκροί ή όχι. Αυτα δεν τα γνωρίζουμε και εμείς ακόμη, τα μαθαίνουμε από τις ειδήσεις. Αυτό που μπορούμε να αναφέρουν με ασφάλεια, είναι ότι 20 άτομα έχουν επιστρέψει στο ξενοδοχείο και υπάρχουν 25 άτομα τα οποία είναι προφανώς σε κάποια νοσοκομεία και μπορεί είτε οι ίδιοι να χρειάζονται βοήθεια είτε να είναι συνοδοί κάποιων τραυματιών», ανέφερε ο κ. Γιάννης Μπατζιόλας. «Δεν έχουμε εικόνα για νεκρούς, ξέρουμε ότι ακούμε από τις ειδήσεις, για έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες. Ανάμεσα σε στους τραυματίες δεν είναι ότι ο οδηγός. Δεν τραυματίστηκε από το τροχαίο», είπε.

 Το λεωφορείο παραβίασε προειδοποιητική αψίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Επίσης, μετά την πρόσκρουση η οποία φαίνεται λόγω της ταχύτητας να ήταν σφοδρή, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν. Η πινακίδα με το ύψος ήταν προειδοποιητική για υπόγεια διάβαση που ακολουθούσε με τον οδηγό να μην έχει υπολογίσει το όριο.

sakisgeorgiadis