Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Γερμανία: Καθυστερήσεις στη μετάβαση από Diesel σε ηλεκτρικά λεωφορεία

Η μετάβαση του στόλου λεωφορείων του Αμβούργου σε ηλεκτρικά οχήματα προχωρά με.... βραδύτερο ρυθμό από τον προγραμματισμένο. Μέχρι το τέλος του 2022, η Hochbahn θα έχει 145 ηλεκτρικά λεωφορεία και η Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH) θα έχει 85, συνολικά 230, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός σε ερώτηση των βουλευτών του CDU Richard Seelmaecker και Stephan Gamm.


Αυτό σημαίνει 20% λιγότερα ηλεκτρικά οχήματα από ό,τι είχε προγραμματιστεί. Στην πραγματικότητα, οι δύο τοπικές μεταφορικές εταιρείες θα πρέπει να χρησιμοποιούν 288 ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το τέλος του έτους. Την άνοιξη, η Hochbahn και η VHH ανακοίνωσαν μάλιστα τον αριθμό των 295 ηλεκτρικών λεωφορείων μέχρι το τέλος του 2022.

Οι βουλευτές του CDU κατηγορούν τις αρχές για την καθυστέρηση. Και οι δύο εταιρείες μεταφορών του Αμβούργου εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κυρίως οχήματα ντίζελ. Ο στόλος του Hochbahn περιλαμβάνει περίπου 1.100 λεωφορεία, ο στόλος του VHH σχεδόν 700. Από το 2030, σύμφωνα με τη βούληση της κυβέρνησης, μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες στο Αμβούργο.

Πηγή: golem.de

sakisgeorgiadis