Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Η Θεσσαλονίκη μετακόμισε στην Αθήνα για το θέμα του ΟΑΣΘ

 Με πρωτοβουλία των βουλευτών της ΝΔ της Α’ και Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2022, συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, για... το ζήτημα της μη καταβολής των μισθωμάτων του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «ο Ηρακλής» από τον ΟΑΣΘ. Στην πρωτοβουλία αυτή για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του ΠΣΑΘ «Ηρακλή» συμμετέχουν ο ΥΜΑΘ κ. Σταύρος Καλαφάτης και οι βουλευτές κ.κ. Κώστας Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και με τις ενέργειες τους πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, με τον υπουργό κ. Καραμανλή να αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να δεσμεύεται για την επίλυση του.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό παραβρέθηκαν οι κ.κ. Γκιουλέκας, Σιμόπουλος, Ευθυμίου και Αναστασιάδης εκπροσωπώντας τους υπόλοιπους βουλευτές που για λόγους υγείας και ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πήραν ...υποσχέσεις, ότι το θέμα (το "φέσι" των 10 εκατομμυρίων ευρώ του ΟΑΣΘ προς τον "Ηρακλή", που είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου διοίκησης και αμαξοστασίων) θα τακτοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο....


Την ίδια ώρα, στο διπλανό γραφείο, του Γ.Γ. Γιάννη Ξιφαρά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ, για το "μετοχικό" ζήτημα, την κρατικοποίηση δηλαδή του ΟΑΣΘ την 25-7-2017, από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ακύρωσε την περιουσία των ιδιωτών, χωρίς καμιά αποζημίωση ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι πρώην μέτοχοι ζήτησαν από το Υπουργείο να στηρίξει τη λύση "ανάθεση έργου αστικής συγκοινωνίας στους πρώην μετόχους". Οι πρώην μέτοχοι, διεκδικούν να ξαναμπούν με κάποιο τρόπο στις γραμμές και όχι να αποζημιωθούν. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως το Υπουργείο σκέφτεται σοβαρά και θετικά τη "λύση" αυτή.


Αλλά, πέραν του συν/σμού του ΟΑΣΘ, των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ, την ίδια ώρα στο γραφείο του Υφυπουργού, συσκέπτονταν υπηρεσιακά στελέχη, με αντιπροσωπεία του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, που "κατέβηκε" κι αυτή στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθεί για διάφορες καθυστερήσεις πληρωμών του ΟΑΣΘ. Κι αυτοί πήραν υποσχέσεις ότι ...θα τακτοποιηθεί και αυτό το ζήτημα, εν καιρώ...


sakisgeorgiadis