Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Συναγερμός στον ΟΑΣΘ για τα εργασιακά !

Πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ κάνει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, με ανακοίνωση που... εξέδωσε πριν λίγο. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΟΑΣΘ, προκύπτουν πολύ σοβαρά ζητήματα επιστροφών αποδοχών ή με πιο απλά λόγια, θα ζητηθούν χιλιάδες ευρώ πίσω, από κάθε εργαζόμενο.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συνάδελφοι - ισες

Είναι λογικό με όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στις τάξεις μας. με αλλεπάλληλες αποφάσεις και πορίσματα για επιστροφή χρημάτων των εργαζομένων, να επικρατεί εκνευρισμός, αναταραχή καθώς και κάθε είδους προσπάθεια εκμετάλλευσης των καταστάσεων που βιώνουμε. 

 Περιγράφουμε εκ νέου το πώς έχει η κατάσταση.

Μετά το πόρισμα του τμήματος από το Ν.Σ.Κ. για ένταξη των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο από 01/01/2016, ήρθε και η περιβόητη τροπολογία για την επιστροφή του 10% των χρημάτων που θα προσδιορισθούν με την έκδοση Κ.Υ.Α. (σ.σ. αναλυτικά εδώ: https://sakisgeorgiadis.blogspot.com/2022/03/490322.html) Επιπλέον υπάρχει και το πόρισμα ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ) όπου προτείνεται αναζήτηση επιστροφής χρημάτων μισθοδοσίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ως εξής:

      Συστήνεται η ένταξη των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο από 01-01-2016 αντί για τον Οκτώβριο του 2017 που ενταχθήκαμε βάσει νόμου και κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ.

Τι σημαίνει αυτό; 


Επανυπολογισμός μισθοδοσίας και επιστροφή μέρους μισθού των εργαζομένων, καθώς επίσης Δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδόματα αδείας.


      Λόγω μη έκδοσης ΚΥΑ από τον 10/2017 έως σήμερα, ζητείται η αναδρομική επιστροφή των επιδομάτων ανθυγιεινού και θέσεων ευθύνης και παράλληλα η μη καταβολή τους έως την έκδοση ΚΥΑ. Δηλαδή, τις δικές τους ευθύνες τα Υπουργεία (πρώην και νυν) θέλουν να τις μετακυλήσουν στους εργαζόμενους.


      Συστήνεται η επιστροφή της δεύτερης προσωπικής διαφοράς που καταβαλλόταν στους δικαιούχους εργαζόμενους βάσει ΣΣΕ, από 01-10-2017 έως 31-12-2020. Αυτά που νομίμως εμείς συμφωνήσαμε και συνυπογράφαμε με την τότε διοίκηση του ΟΑΣΘ και συνέχισε και η νυν να μας χορηγεί έως 31-12-2020, τώρα μας τα ζητάνε πίσω.


      Συστήνεται η επιστροφή μισθού όλων των ημερών συνδικαλιστικής άδειας σε όσους διετέλεσαν συνδικαλιστική θητεία και έκαναν χρήση συνδικαλιστικών αδειών.

Εδώ να τονίσουμε ότι συνδικαλιστικές άδειες δίνονταν με απόφαση Δ/Σ ΟΑΣΘ και υπάρχουν όλες οι νόμιμες συμφωνίες γραπτώς. Ο στόχος βέβαια είναι να αποθαρρύνουν στο μέλλον τους εργαζόμενους να συνδικαλίζονται ώστε να πετύχουν την διάλυση του Συνδικαλιστικού κινήματος. Γνωστή τακτική. Συνάδελφοι, η εφαρμογή των παραπάνω αποτελεί υπέρβαση της κόκκινης γραμμής όχι μόνο για την διοίκηση του Συνδικάτου, αλλά για το σύνολο των εργαζομένων. Αυτό το μήνυμα ήδη φροντίσαμε να αποσταλεί προς κάθε υπεύθυνο και αρμόδιο...

Προγραμματισμός ενεργειών:

      Εντατικοποίηση νομικών ενεργειών καθώς σε προθεσμία ενός μηνός δικαιούμαστε, βάσει νόμου, να καταθέσουμε αντιρρήσεις επί των ενδεικτικών επιστολών που έχουν παραλάβει οι 20 συνάδελφοι και αφορά Το σύνολο των εργαζομένων. Γενική εκτίμηση ότι έχουμε αρκετά νομικά ερείσματα να αντικρούουμε το σύνολο των θεμάτων.


      Εντατικοποίηση της προσπάθειας ενημέρωσης όλων των πολιτικών φορέων και πρωτίστως της Κυβέρνησης. Είναι γεγονός ότι τα θέματα αυτά χρίζουν πολιτική παρέμβαση για να αδρανοποιηθοΰν με νομοθετική ρύθμιση.


      Την Δευτέρα. 28/03/2022 η Διοίκηση του Συνδικάτου μεταβαίνει στην Αθήνα για όσες μέρες απαιτηθεί, ώστε να επιχειρήσει κύκλο επαφών για τα θέματα που καίνε κυριολεκτικά όλους τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.


• Με την επιστροφή του Προεδρείου, θα συγκληθεί Δ.Σ. του Συνδικάτου για προγραμματισμό Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζομένων, προς ενημέρωση των εξελίξεων και λήΨη απόφασης των μελών του Συνδικάτου για απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας.

Συνάδελφοι, το Δ/Σ του Συνδικάτου οφείλει να πράττει τις ενέργειες. Η Συσπείρωση και η Αποφασιστικότητα είναι ευθύνη ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Αν αυτό το τρίπΤυχο το κάνουμε πράξη, μπορούμε να αντισταθούμε και να πετύχουμε την εξάλειψη της αδικίας που πάνε να μας επιβάλουν.

Το μέλλον της εργασίας μας και των οικογενειών μας καθορίζονται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ...

sakisgeorgiadis