Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Αντώνης Νικολαϊδης (ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΠΗΣ) : "Μας έδωσαν ψίχουλα"

Δεν θέλουν να ανεβάσουν τις τιμές εισιτηρίων ούτε να μειώσουν τα διαθέσιμα δρομολόγια, γι’ αυτό... αναμένουν έστω και την τελευταία στιγμή επαρκή οικονομικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί μας άφησαν απέξω. Ευελπιστούμε ότι κάτι θα δώσουν και σε μας, γιατί δεν θέλουμε ν’ ανέβει το κόμιστρο κι η ακρίβεια να περάσει στον πελάτη γιατί κι εκείνοι δεν θα θέλουν ν’ ανεβούν στο λεωφορείο», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Αντώνης Νικολαΐδης, πρόεδρος ΚΤΕΛ Ν. Ροδόπης, μιλώντας για την εξαίρεση του κλάδου από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Δεν θέλουμε ούτε να κόψουν δρομολόγια ούτε ν’ αυξήσουμε τα εισιτήρια, υποστήριξε και είπε χαρακτηριστικά: «δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε, αλλά δεν ξέρουμε που θα μας φτάσει η ακρίβεια».

Το τελευταίο διάστημα απελευθερώθηκαν οι πληρότητες στα λεωφορεία (τα οποία πλέον μπορούν να γεμίζουν 100% με τους επιβάτες να φορούν μάσκα), αλλά δύο χρόνια τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα για τον κλάδο, με πολύ μειωμένους επιβάτες. Όλο αυτό το διάστημα «μας έδωσαν κάποια χρήματα, αλλά σε σχέση με αυτά που χάθηκαν λόγω πανδημίας είναι ψίχουλα», κατέγραψε ο πρόεδρος, μη κρύβοντας πως «έχουμε ζοριστεί πάρα πολύ» και πλέον «η ενεργειακή κρίση μάς πηγαίνει πιο κάτω, μας έχει ισοπεδώσει τελείως».

sakisgeorgiadis