Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Θα μειωθούν 25% οι αποδοχές των εργαζομένων του ΟΑΣΘ ;

2016. Πού να φανταζόταν ο Δημήτρης Τσερμενίδης, ότι ο υπέρ πάντων αγών, να καρατομηθούν οι μέτοχοι από τον ΟΑΣΘ, να κρατικοποιηθεί ο Οργανισμός και να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι εργαζόμενοί του, θα κατέληγε να καταντήσουν οι "συνάδελφοι" από άρχοντες με μισθούς 2.500-3.000 ευρώ, σε παρίες με μισθούς... 900 ευρώ.

 Έντονη είναι η φημολογία για το παραπάνω σενάριο, μεταξύ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και αγαπημένο θέμα στα "πηγαδάκια" στα αμαξοστάσια και τα σταθμαρχεία.

Δεν γνωρίζουμε πώς προέκυψε η φήμη -μόνο φήμη είναι- αλλά, προκαλεί έντονη αναστάτωση στους εργαζόμενους.

Σε συνδυασμό και με τον αναβρασμό για την "επιστροφή του 10%", αλλά και την κατανόηση ότι, απεργία με το νέο νόμο είναι σχεδόν αδύνατη, η αναστάτωση μεγεθύνεται.

Σ' αυτό το κλίμα, ακόμη και η παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα της Ν.Δ. η ΔΑΚΕ δηλαδή, εξέδωσε "αγωνιστική" ανοιχτή επιστολή, με αρκετές αιχμές, εναντίον της κυβέρνησης.


Λέει η επιστολή προς Πρωθυπουργό, Υπουργούς κ.λπ.:

"...είναι αδύνατο και αδιανόητο να αποδεχθούμε, μετά τις τραγικές μειώσεις των μισθών μας, λόγω της ένταξης μας στο ενιαίο μισθολόγιο, οποιαδήποτε "λύση", που θα περιλαμβάνει εκ νέου μειώσεις των αποδοχών μας".

"σε ότι μας αφορά είναι προφανές, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πολιτικά, κομματικά ή άλλα παιχνίδια στις πλάτες μας"

 "είναι επίσης προφανές ότι θα προβούμε σε κάθε ενέργεια, αγωνιστική και νομική, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας και το δίκιο των εργαζομένων που εκπροσωπούμε".




sakisgeorgiadis