Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Θέσεις εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Ζητούνται συνοδοί

 Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., θυγατρική της TRENITALIA S.A. και μέλος του Ferrovie dello Stato Italiane Group, βασική πάροχος σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών και... εμπορευμάτων, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό προχωρά στην πρόσληψη υποψηφίων συνοδών (προσωπικό ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών) που κατανέμονται ως εξής: Θεσσαλονίκη (7) επτά, Αλεξανδρούπολη (2) δύο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα κάτωθι :
Να είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου ιδρυμάτων της αλλοδαπής, ή απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης γενικής ή τεχνικής κατεύθυνσης.
Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή από αυτές (προσκόμιση Πιστοποιητικού Στρατολογίας).
Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα ή πλημμέλημα που συνεπάγεται στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων (προσκόμιση Ποινικού Μητρώου).
Να είναι κάτοχοι πτυχίου αγγλικής επιπέδου Β2 (καλή γνώση). H γνώση ιταλικής (επιπέδου Β2 ή C2) επιθυμητή.
Να είναι κάτοχοι πιστοποίησης γνώσης χειρισμού Η/Υ (ECDL ή ισότιμου τίτλου).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν θέση ενδιαφέροντος από την παραπάνω κατανομή διατηρώντας, όμως, η Εταιρεία το δικαίωμα να απασχολήσει τον εργαζόμενο οπουδήποτε αυτή δραστηριοποιείται ανά την ελληνική επικράτεια βάσει των υπηρεσιακών της αναγκών.Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε δέκα (10) ημέρες (ημερομηνία έναρξης η 9η Μαρτίου 2022 και ημερομηνία λήξης η 18η Μαρτίου 2022).

αιτήσεις στο carriera.gr :

για τις θέσεις της Θεσσαλονίκης εδώ
για τις θέσεις της Αθήνας εδώ
για τις θέσεις της Λάρισας εδώ



Και η διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ)


ΑΘΗΝΑ 9/3/2022

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 633

ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κο Maurizio Capotorto

Κύριε Σύμβουλε,

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ από το www.kariera.gr ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε προσλήψεις για την ενίσχυση του Προσωπικού ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών .

Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, λειτούργησαν όπως στο παρελθόν και δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τα σωματεία για την προκήρυξη των θέσεων, με την δικαιολογία ότι δεν είναι υποχρεωμένοι.

Για άλλη μια φορά τα στελέχη της διοίκησης προσπαθούν να παραπλανήσουν τους υποψήφιους, όπως έγινε με τους συναδέλφους μας ,που προσλήφθηκαν τον ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2021 , για αντίστοιχες θέσεις, καθότι στην προκήρυξη, ναι μεν αναφέρεται ότι μεταξύ των προσόντων που πρέπει να πληρούνται, είναι το << να είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου ιδρυμάτων της αλλοδαπής, ή απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης γενικής ή τεχνικής κατεύθυνσης >> , χωρίς όμως να διευκρινίζεται ότι τα πτυχία πρέπει να έχουν συνάφεια, όπως αυτό περιγράφεται στην υπογεγραμμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ( ευτυχώς όχι από το σωματείο μας) .

Είναι λοιπόν προφανές ότι το συγκεκριμένο άρθρο της Ε.Σ.Σ.Ε, δεν πρέπει να ισχύσει στις νέες προσλήψεις αλλά ακόμη περισσότερο στις προσλήψεις που έγιναν τον ΜΑΙΟ του 2021 .

Είμαστε δε, θετικά διακείμενοι στις προσλήψεις προσωπικού, όπως άλλωστε έχουμε ζητήσει πολλές φορές , όμως αυτές θα πρέπει να επεκταθούν και στις άλλες ειδικότητες και κυρίως για την Συντήρηση του Τροχαίου Υλικού.

sakisgeorgiadis