Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ομόφωνα αθώος ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ για δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε 47χρονος οδηγός ΙΧ

 Ομόφωνα αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο 59χρονος οδηγός αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ ο οποίος είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με αφορμή τροχαίο δυστύχημα που ...σημειώθηκε σε αφύλακτη διάβαση του ΟΣΕ, στις 14-1-2016, όπου έχασε τη ζωή του ένας 47χρονος οδηγός Ι.Χ. από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.



Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της 14ης Ιανουαρίου 2016 όταν η αμαξοστοιχία που οδηγούσε ο 59χρονος μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Λάρισα προς Βόλο, σε αφύλακτη διάβαση στο ύψος της Χάλκης, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ΙΧ.


Στο πλαίσιο της ακροαματική; διαδικασίας, που σε πολλά σημεία εστίασε στην ταχύτητα της αμαξοστοιχίας, αλλά και στη γνησιότητα του ταχογράφου κατέθεσαν πραγματογνώμονες, τεχνικοί σύμβουλοι, στελέχη του ΟΣΕ, αλλά και η σύζυγος του εκλιπόντος.


Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της χθες πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου σημειώνοντας πως το δυστύχημα «δεν έλαβε χώρα λόγω της ταχύτητας» του τρένου και πως ο μηχανοδηγός κινούνταν με ταχύτητα κοντά στα επιτρεπόμενα όρια. Η Πολιτική Αγωγή αμφισβήτησε τη γνησιότητα του ταχογράφου, ενώ η υπεράσπιση του κατηγορουμένου (σ.σ. δεν παρέστη, αλλά εκπροσωπήθηκε) αρνήθηκε την κατηγορία, σημειώνοντας ότι ο ταχογράφοι ανήκε στην συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.


Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο 59xpovos οδηγός αμαξοστοιχία του ΟΣΕ κρίθηκε αθώος.
Εφημερίδα Ελευθερία

sakisgeorgiadis