Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

"Θα διακόψουμε τις μεταφορές" απειλούν 200.000 Αυτοκινητιστές (ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΑ)

Οι Πρόεδροι Συνδικάτων Μεταφορών, Σοφοκλής Φάτσιος, Καλέργος Βουλγαράκης , Μιχάλης Σακελλαρίου, Σεραφείμ Κασιδιάρης και Παναγιώτης Τεγρελής, υπογράφουν κοινή ανακοίνωση.
Συνεκλήθη εκτάκτως σήμερα 16-03-2022 το Δ.Σ. της ΓΣΕΑΕ με μοναδικό και κατεπείγον θέμα την αύξηση των τιμών του πετρελαίου κίνησης, το οποίο αποτελεί ....μείζον ζήτημα για τις χερσαίες οδικές μεταφορές. Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε εναγωνίως τη ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης, πράγμα το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών αυτοκινήτων και την απρόσκοπτη συνέχιση του μεταφορικού τους έργου το οποίο επιτελούν με απόλυτη συνέπεια επί δεκαετίες. Πάγια θέση της ΓΣΕΑΕ αλλά και των συμμετεχουσών Ομοσπονδιών, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής την οποία εφαρμόζουμε ως κλάδος, είναι η προσπάθεια να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες και οι επιχειρήσεις την αύξηση των τιμών πετρελαίου και κατ' επέκτασιν τη ζημία που έχουμε υποστεί.


Η κατάσταση καθημερινώς επιδεινώνεται και πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια στα οποία μπορούν οι ασχολούμενες επιχειρήσεις με τις χερσαίες μεταφορές να ανταποκριθούν οικονομικά. Κοινό συμπέρασμα αποτελεί το γεγονός ότι κυριολεκτικώς η κατάσταση έχει πλέον φθάσει στο απροχώρητο. Περαιτέρω πέραν της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε, η οποία δυστυχώς εντείνεται και λόγω της πανδημίας του Covid—19 η οποία ακόμη και σήμερα συνεχίζει να εξελίσσεται, μας οδηγεί εκ των πραγμάτων σε λήψη αποφάσεων ιδιαιτέρως δυσμενών όχι μόνο για τις επιχειρήσεις μας αλλά κυρίως για τον καταναλωτή.

Επομένως, αποφασίστηκε, όπως αιτηθούμε ως το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο 200.000 και πλέον επαγγελματιών Αυτοκινητιστών από την Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία την άμεση λήψη οικονομικών μέτρων με σκοπό την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει αναφορικά με την ραγδαία αύξηση των τιμών πετρελαίου κίνησης.

Κατόπιν είναι επιβεβλημένο πλέον όπως η Ελληνική Κυβέρνηση λάβει τα εξής μέτρα οικονομικής βοήθειας, τα οποία εν τέλει θα ανακουφίσουν όχι μόνο τους αυτοκινητιστές αλλά το κοινωνικό σύνολο εν γένει, ήτοι:


-Άμεσα πρέπει να θεσπισθεί ειδικά για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές η μείωση του ΕΦΚ και παράλληλα να η επιδότηση ανά λίτρο πετρελαίου.

-Να ληφθεί απόφαση σχετικά με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, τα οφειλόμενα ποσά των οποίων είτε να μην επιστραφούν ποτέ από τους οφειλέτες αυτοκινητιστές είτε η καταβολή τους να μετατεθεί χρονικά τουλάχιστον επί μία περαιτέρω διετία.

O προβληματισμός στην παρούσα κατάσταση είναι ότι όποιο μέτρο ληφθεί πρέπει να ληφθεί άμεσα, διότι η κατάσταση βαίνει ανεξέλεγκτη πλέον και στην περίπτωση που δεν εισακουσθεί η απόγνωση στην οποία βρισκόμαστε θα πρέπει να καταλήξουμε στο έσχατο μέτρο ήτοι αυτό της διακοπής των μεταφορών, το οποίο θα έχει αντίστοιχα καταστροφικά αποτελέσματα,

Παρ' όλα αυτά διατηρούμε την ελπίδα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματά μας και θα δώσει άμεση λύση ώστε να αποφευχθεί η παράλυση στον ιστό των χερσαίων μεταφορών και επιβατικών μεταφορών με καταστροφικά για την Εθνική μας Οικονομία αποτελέσματα.

Οι Πρόεδροι
Σοφοκλής Φάτσιος - Υπεραστικά ΚΤΕΛ
Καλέργος Βουλγαράκης - Αστικά ΚΤΕΛ
Μιχάλης Σακελλαρίου - Αστικά ΚΤΕΛ
Σεραφείμ Κασιδιάρης - Ταξί
Παναγιώτης Τεγρελής - Φορτηγά



sakisgeorgiadis