Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Έκτακτη απεργία – Χωρίς λεωφορεία Λευκωσία και Λάρνακα

Κύπρος 18/3/2022:  Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Λευκωσίας και Λάρνακας, με τη στήριξη των Συντεχνιών τους ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ κατήλθαν σε... αυθόρμητη απ’ αόριστο απεργία από σήμερα το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των δύο συντεχνιών, απαίτηση είναι η ανάκληση των απολύσεων και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις συντεχνίες, τα προγράμματα εργασίας των οδηγών είναι πιεσμένα και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς τα απαραίτητα διαλείμματα.

Επιπρόσθετα, οι συντεχνίες αναφέρουν πως σε αρκετά λεωφορεία οι ταχογράφοι δεν λειτουργούν, και ότι οι έλεγχοι του Τμήματος Οδικών Μεταφορών δεν είναι επαρκείς.

Σημειώνουν επίσης πως στα περισσότερα τμήματα της εταιρείας έχουν παραγκωνιστεί οι Κύπριοι εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται για αρκετά χρόνια στις εταιρείες, και τις εργασίες τους διενεργούν εργαζόμενοι που έχουν έρθει από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, αποκορύφωμα, η εταιρεία να έχει ενημερώσει το Υπουργείο Εργασίας και τις Συντεχνίες ότι θα απολύσει 36 εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι Συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ έχουν παραπέμψει το όλο θέμα στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

sakisgeorgiadis