Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Συνάντηση Μετόχων ΟΑΣΘ με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου

Τους πρόεδρους και μέλη των ΔΣ του σωματείου «Συνεργασία Μετοχών ΟΑΣΘ» και του.... Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ο Ηρακλής» συνάντησε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου παρουσία του υποψήφιου βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κώστα Μελετιάδη.


Ο πρόεδρος του σωματείου «Συνεργασία Μετοχών ΟΑΣΘ» Χρυσοχόου Αστέριος ενημέρωσε τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου ότι δύο χιλιάδες οικογένειες έχουν πέσει θύματα της ληστρικής πολιτικής της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τις περιουσίες τους χωρίς να τους έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ αποζημίωση από την απο-ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. 


Ήδη 1000 περίπου οικογένειες ετοιμάζονται να κάνουν αγωγή έναντι του δημοσίου ,ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Κάρολος Μυλωνόπουλος τους ζητείται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για ακίνητα τα οποία χρησιμοποιεί ο Κρατικός ΟΑΣΘ χωρίς να έχει καταβάλλει ενοίκιο! 

Οι ευθύνες της σημερινής δήθεν φιλελεύθερης κυβέρνησης είναι σοβαρές διότι όχι μόνο δεν σέβεται τη περιουσία των πολιτών προσπαθώντας να αποφύγει οποιαδήποτε είδους αποζημίωση, αλλά έχει φροντίσει να αναθέσει δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στο ΚΤΕΛ των Σερρών εξυπηρετώντας προφανώς μικροκομματικά συμφέροντα καθώς όπως γνωρίζουμε ο νομός Σερρών είναι η εκλογική του περιφέρεια του μέχρι πρόσφατα υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Αχιλλέα Καραμανλή! Ο κ. Καραμανλής υποτίθεται θα τεθεί στην…αμερόληπτη κρίση των πολιτών των Σερρών εάν θα πρέπει μετά το δυστύχημα των Τεμπών να επανεκλεγεί βουλευτής…

Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι ιερό και εάν κριθεί από τις υπηρεσίες του κράτους ότι αυτή πρέπει να απαλλοτριωθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποζημιώνονται σύμφωνα με την αξία της περιουσίας τους αφού πρώτα έχουν ακολουθηθεί με διαφάνεια όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν φαίνεται να έχει συμβεί.

Ο κ. Εμφιετζόγλου δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει τα μέλη του σωματείου και του συνεταιρισμού μέσω των νομικού και οικονομικού τμήματος που διαθέτει, όμως αυτό που θα του δώσει την δυνατότητα να αντιδρά αποτελεσματικά σε όλες αυτές τις αδικίες είναι εκλογή του κόμματος στην βουλή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ"

sakisgeorgiadis