Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Εργάζεσαι στις συγκοινωνίες; Συμπλήρωσε αυτό το ερωτηματολόγιο

Μελέτη των Ψυχοκοινωνικών Κινδύνων Εργασίας στο χώρο των μεταφορών 

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), από κοινού με.... τα Σωματεία-μέλη της, αναλαμβάνει μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους στις μεταφορές, μια πρωτοβουλία για την προώθηση και διασφάλιση υγιών και ασφαλών χώρων εργασίας. 



Για να συμμετάσχετε στην έρευνα κάντε κλικ εδώ

Με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία και τα μέλη της, προχωράμε στη μελέτη των Ψυχοκοινωνικών Κινδύνων Εργασίας στο χώρο των μεταφορών.

Φαινόμενα όπως το εργασιακό άγχος, η βία και παρενόχληση, ο εκφοβισμός, κ.α. χαρακτηρίζονται ως αναδυόμενοι κίνδυνοι σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις ευρύτερες και συνεχείς κρίσεις (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, κλπ) με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι. Ειδικά μάλιστα, το επάγγελμα του οδηγού είναι συνυφασμένο καθημερινά με πιεστικούς παράγοντες όπως οι εναλλασσόμενες βάρδιες, ο χρόνος των δρομολογίων και η διαχείριση επιβατών.

Αγαπητέ εργαζόμενε στις μεταφορές, σε καλούμε να συμμετάσχεις στην ακόλουθη έρευνα, στην οποία θα χρειαστεί να αξιολογήσεις διάφορες πτυχές της εργασίας σου, όπως το φόρτο εργασίας, τα ωράρια, τη γενικότερη οργάνωση κ.α.. 

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα σου πάρει περίπου 20-25' (111 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής). Ίσως είναι λίγο απαιτητικό από πλευράς χρόνου, αλλά είναι πολύ σημαντικό για την εξέταση όλων των πτυχών της εργασίας σου.

Η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών εργασίας και η προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών δε μπορεί να γίνει χωρίς την εμπλοκή των εργαζομένων. Η συμμετοχή σας, αποτελεί πρακτικά συμμετοχή σε έναν ανοικτό κοινωνικό διάλογο που είναι απαραίτητος για την ανάδειξη και τεκμηρίωση των αναγκαίων και αποτελεσματικότερων παρεμβάσεων-βελτιώσεων, με στόχο την ουσιαστική πρόληψη των κινδύνων στην εργασία.

Για να συμμετάσχετε στην έρευνα κάντε κλικ εδώ


Η συμμετοχή στην έρευνα είναι απολύτως εθελοντική και διασφαλίζεται η ανωνυμία και η εμπιστευτικότητα των απαντήσεων. Όσα ατομικά στοιχεία συλλέγονται δε μπορούν να ταυτοποιήσουν τους συμμετέχοντες, και ούτε θα χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό πέραν της παρούσας έρευνας. Η έρευνα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Έρευνας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών (Α.Π. 6/14.2.2023) και υλοποιείται από τον Υποψήφιο Διδάκτορα, Σταμούλο Γιώργο (email: g.stamoulos@panteion.gr).

Για οποιαδήποτε παράπονα ή καταγγελίες σχετικά με τη διεξαγωγή της έρευνας ή σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να απευθυνθείτε στον επιβλέποντα καθηγητή, κ. Γ. Προδρομίτη, gprod@panteion.gr. Ειδικά για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων μπορείτε σε κάθε περίπτωση να απευθύνεστε και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (complaints@dpa.gr).

Για να συμμετάσχετε στην έρευνα κάντε κλικ εδώ

sakisgeorgiadis