Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Σχολικές εκδρομές : Επιστολή της ΟΦΑΕ για το θέμα με τα "καθισματάκια"

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Εμπορευματικών κι Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), αποτελεί... δευτεροβάθμια επαγγελματική οργάνωση η οποία εκπροσωπεί ιδιοκτήτες Φορτηγών οχημάτων και Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. από όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους του Υπουργείου Μεταφορών, που όπως σας ενημερώσαμε εδώ, θα εκδώσουν σύντομα νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, που θα διευκρινίζει τις διευκρινίσεις, που διευκρινίστηκαν με παλαιότερες διευκρινιστικές εγκυκλίους, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς τι ισχύει.

Αυτό που ισχύει τελικά, είναι αυτό που αναφέρει με σαφήνεια αντίστοιχη εγκύκλιος της Δημοκρατίας της Κύπρου, που είναι κατανοητή από όλους και όχι όπως οι ελληνικές εγκύκλιοι, που δεν καταλαβαίνει κανείς, επειδή , αντί να απαντήσουν σε ένα ερώτημα, παραθέτουν αποφάσεις επί αποφάσεων.

Η πανευρωπαϊκή διατύπωση που ισχύει είναι αυτή:


"Τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, θα πρέπει να συγκρατούνται από τα υφιστάμενα συστήματα συγκράτησης (δηλαδή τις συνήθεις ζώνες ασφαλείας για ενήλικες)"

Είναι τόσο δύσκολο, να το γράψει αυτό κάποιος στην ελληνική διοίκηση, χωρίς αστερίσκους, παραγράφους και παραπομπές; Πώς το κατάφεραν σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης κι εμείς πρέπει να γράψουμε 100 σελίδες, με ΥΑ, ΚΥΑ και το κακό συναπάντεμα, για να πούμε απλά ότι ""Τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, θα πρέπει να συγκρατούνται από τα υφιστάμενα συστήματα συγκράτησης";


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ο.Φ.Α.Ε.


sakisgeorgiadis