Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ερμηνευτική εγκύκλιος του ΥΠΥΜΕ θα τελειώσει το γελοίο θέμα με τα "παιδικά καθισματάκια"

 Κατόπιν της οργισμένης αντίδρασης της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ, το Υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζει εγκύκλιο, που.... θα δημοσιευθεί πιθανότατα την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, με την οποία θα διευκρινίζεται ότι ΟΛΕΣ οι εγκύκλιοι για "παιδικά καθίσματα" αφορούν τα ΚΙΤΡΙΝΑ σχολικά λεωφορεία και όχι Υπεραστικά, Ημιαστικά και Τουριστικά, τα οποία ταξινομήθηκαν και κυκλοφορούν νομίμως ΧΩΡΙΣ πρόσθετα καθισματάκια, booster, recaro κι άλλες ΑΝΟΗΣΙΕΣ. 

Το θέμα είναι ΜΟΝΟ πολιτικό, καθώς, μερίδα εκπαιδευτικών, θέλει να καταργηθεί ο θεσμός των σχολικών εκδρομών. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι στην Τροχαία!  Η Τροχαία κάνει άριστα τη δουλειά της. Ο τροχονόμος δεν είναι μηχανικός ΚΤΕΟ για να γνωρίζει τι συστήματα συγκράτησης πρέπει να φέρει κάθε λεωφορείο και δεν έχει καμία όρεξη να ασχοληθεί με αυτό ! 

Συγκεκριμένη παράταξη δασκάλων, προσπαθεί να δυναμιτίσει την ομαλή διεξαγωγή των εκδρομών, με απώτερο στόχο να οδηγηθούν οι κυβερνήσεις στην οριστική κατάργηση κάθε εκδρομής, περιπάτου και λοιπής εξωσχολικής δραστηριότητας, που κάποιους εκπαιδευτικούς φαίνεται να τους κουράζει πολύ...

sakisgeorgiadis