Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ: "Τεράστιο το ευχαριστώ μας στον Απόστολο Βεσυρόπουλο"

Συζητήθηκε σήμερα (30/11) στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το... πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με διάφορες ρυθμίσεις φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδας, Απόστολος Εμμανουηλίδης.

Τα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, που παρακολουθούν στενά ΟΛΕΣ τις εξελίξεις στο χώρο των μεταφορών,συγκοινωνιών και τουρισμού, επικοινώνησαν με τον κ. Εμαννουηλίδη, για να μας μεταφέρει την άποψη του κλάδου.




"Πετύχαμε τρεις πολύ σημαντικές νίκες για τον κλάδο"

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας , δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, που περιλαμβάνει  τρία πολύ θετικά άρθρα για τον τουρισμό:

1ον : Παρατείνεται ο μειωμένος ΦΠΑ στις μεταφορές και τον τουρισμό, κάτι που θα λειτουργήσει ευεργετικά για την τουριστική σεζόν 2023. 

2ον: Τα τουριστικά λεωφορεία θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας κατά 50% και για το 2023

3ον: Παρατείνεται το ευνοϊκό καθεστώς φορολογίας μεταβίβασης τουριστικών λεωφορείων (υπεραξία), έως 31-12-2024.


"Στο πλευρό μας ο Απόστολος Βεσυρόπουλος"


"Πετύχαμε τρεις πολύ σημαντικές ρυθμίσεις , που ενδιαφέρουν κάθε επιχειρηματία στο χώρο του τουρισμού", μας είπε ο κ. Εμμανουηλίδης, ο οποίος κλείνοντας έκανε ειδική μνεία στον Υφυπουργό Οικονομικών και βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο οποίος "μας άκουσε πολύ προσεκτικά, υιοθέτησε τα δίκαια αιτήματα των επιχειρηματιών του τουρισμού και στήριξε με όλη του τη δύναμη τις προτάσεις μας, αφού κινούνται στα πλαίσια της αναπτυξιακής ώθησης που θέλει να δώσει η κυβέρνηση στον κλάδο μας, που συμβάλει καθοριστικά στο ΑΕΠ και συνεπώς, όλοι οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό, οφείλουμε ένα τεράστιο "ευχαριστώ" στον Βεροιώτη Υφυπουργό".

sakisgeorgiadis