Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Θεσσαλονίκη: Έρχεται μεγάλη ταλαιπωρία στην περιοχή Β ΚΤΕΟ

Κλείνει για 2 μήνες περίπου το ένα ρεύμα της πολύπαθης οδού Πόντου, για την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού, από τον κόμβο Κ16 (Λαχαναγοράς) μέχρι την οδό Μικράς Ασίας και κλείνει τελείως η Μ.Ασίας, στην οποία βρίσκεται το αμαξοστάσιο του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


 «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη συμβολή των οδών Μικράς Ασίας και Πόντου αρ. 52 Μενεμένη, με σκοπό την κατασκευή του φρεατίου Φ45ΝΑ του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2 ου ΚΛΑΔΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ (Κ.Α.Α.) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΦΡΕΑΤΙΟ 50Ν ΕΩΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Ε..Λ.Θ.), αναδόχου εταιρείας ΞΑΝΘΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.». 

Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, κατά τη διάρκεια των εργασιών, 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε 

Κατά την εκτέλεση των εργασιών του θέματος, σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη, να εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της οδού Πόντου, στο ρεύμα πορείας από την οδό Κ. Κρυστάλλη προς την οδό Κωνσταντινουπόλεως, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μικράς Ασίας, . 

(2) Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πόντου θα διεξάγεται από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 6,5μέτρων (3,25 μέτρα για κάθε ρεύμα πορείας), 

(3) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Μικράς Ασίας (βόρειο τμήμα – μετατροπή σε αδιέξοδο), στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πόντου. Η κίνηση των οχημάτων προς το αποκλεισμένο οδικό τμήμα της οδού Μικράς Ασίας θα διεξάγεται με τη χρήση κατάλληλης πληροφοριακής σήμανσης σε καίριες διασταυρώσεις μέσω των οδών Κωνσταντινουπόλεως, Παλαιάς Συμμαχικής οδού και της Μικράς Ασίας,  (εξυπηρέτηση παρόδιων ιδιOκτησιών – επιχειρήσεων

(4) Το ανώτατο όριο ταχύτητας επί της οδού Πόντου, μειώνεται στα είκοσι (20) χλμ/ώρα, κατά μήκος της ζώνης των εργασιών. 

(5) Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων επί των οδών Πόντου και Μικράς Ασίας, κατά μήκος της ζώνης των εργασιών. 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να διαρκέσουν συνολικά έξι (06) εβδομάδες.




sakisgeorgiadis