Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Ο Όμιλος Go-Ahead εγκαινιάζει τον μεγαλύτερο στόλο λεωφορείων υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο

 Ο Βρετανικός όμιλος Go-Ahead ανακοίνωσε ότι... έχει δρομολογήσει τη δημιουργία στόλου λεωφορείων κυψελών καυσίμου υδρογόνου, για την εξυπηρέτηση επιβατών στο αεροδρόμιο Gatwick, στο Crawley και στην περιοχή Horley. Με συνολικά 54 οχήματα, θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους στόλους λεωφορείων υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα υποστηρίζεται από τον μεγαλύτερο σταθμό ανεφοδιασμού υγρού υδρογόνου στην Ευρώπη.

Αυτά τα λεωφορεία μηδενικών εκπομπών είναι ειδικά σχεδιασμένα για εντατική χρήση, λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, κάθε μέρα του χρόνου και είναι τα πρώτα υδρογονοκίνητα οχήματα του στόλου της Go-Ahead με περισσότερα από 6.000 λεωφορεία.

Το υγρό υδρογόνο θα αποθηκευτεί στην αποθήκη του Metrobus Crawley πριν μετατραπεί σε αέριο και αποθηκευτεί σε δεξαμενές στις οροφές των λεωφορείων.

Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ο σταθμός ανεφοδιασμού υγρού υδρογόνου στο Crawley θα μπορεί να προμηθεύει καύσιμα για περισσότερα από 100 λεωφορεία καθημερινά, καθιστώντας τον τη μεγαλύτερη εγκατάσταση του είδους του στην Ευρώπη.

sakisgeorgiadis