Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Σταϊκούρας : Σοβαρές αποφάσεις για τον ΟΑΣΘ μέχρι το τέλος του έτους


Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις για το μέλλον του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), όπως... επισήμανε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος γνωστοποίησε ακόμα ότι στις αρχές του 2024 εκτιμάται ότι θα αφιχθούν στην πόλη τα πρώτα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία και επιβεβαίωσε ότι το Μετρό θα είναι έτοιμο κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους. 

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης εργασίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Σταϊκούρας είπε σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ: 

«Μιλάμε για έναν οργανισμό που είναι σε ειδική εκκαθάριση από το 2017, άρα απαιτούνται αποφάσεις κι αυτές θα ληφθούν εκτιμώ μέχρι τέλος του έτους». Πρόσθεσε πως η λογική της κυβέρνησης δεν είναι να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί ή να τα μεταθέτει στο μέλλον, αλλά να τα λύνει και εξέφρασε τη βούληση για επισκέψεις, σε συστηματική βάση, στον ΟΑΣΘ και το μηχανοστάσιό του. 

 Σχετικά με τα ηλεκτρικά λεωφορεία, επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη θα λάβει σημαντικό αριθμό από τα πρώτα οχήματα που θα δρομολογηθούν στη χώρα (100 από τα συνολικά 250): 

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πολύ πρόσφατα την προμήθεια των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ενώ σε ό,τι αφορά το δίκτυο των φορτιστών τους, είπε:

 «Επισκεφτήκαμε τις αντίστοιχες υποδομές στην Αθήνα για να δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να παραλάβουμε και να λειτουργήσουμε τα ηλεκτρικά λεωφορεία στην πόλη όπως πρέπει, και το ίδιο θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη».

sakisgeorgiadis