Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Υποκλοπή έργου λεωφορείων και ταξί, από Αλβανικά ΙΧ !

Ένα πρόβλημα, που απασχόλησε και παλαιότερα τις υπηρεσίες του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναδεικνύουν μέσω των....ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΝΕΩΝ, πράκτορες τουρισμού και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, που διαθέτουν νόμιμη άδεια μεταφορέα διεθνών οδικών μεταφορών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, πάνω από 150 Αλβανικά ταξί, αλλά και "πειρατικά" Ι.Χ. υποκλέπτουν το έργο λεωφορείων που εκτελούν νόμιμα και με πολλά έξοδα τις διεθνείς γραμμές ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΙΡΑΝΑ.

Οι  Αλβανοί "πειρατές" έχουν στήσει ένα οργανωμένο δίκτυο παράνομων στάσεων και σταθμών, αλιεύουν ομοεθνείς τους, που θέλουν να ερθουν στην Ελλάδα, "με το εισιτήριο του λεωφορείου", αλλά κάνουν και κάτι πολύ χειρότερο: παραλαμβάνουν επιβάτες ΑΠΟ την Ελλάδα, ακόμη και από τη Χαλκιδική και "με το εισιτήριο του λεωφορείου", επιστρέφουν γεμάτοι στην Αλβανία, με διπλό κέρδος.

Η τακτική αυτή είναι γνωστή εδώ και χρόνια, καταγγέλθηκε και στο παρελθόν , διενεργήθηκαν έλεγχοι και σταμάτησε η "πειρατεία". Το τελευταίο διάστημα, λόγω της χαλάρωσης των ελέγχων, στο ένα από τα δύο Τελωνεία με την Αλβανική μεθόριο, παρατηρείται έξαρση της παρανομίας. Το περίεργο είναι, ότι από το ένα τελωνείο δεν περνάει κανείς, ενώ από το άλλο περνάνε με ευκολία, πιθανώς από έλλειψη προσωπικού ελέγχου.

Προφανώς, η νέα ηγεσία του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. πρέπει να ξαναδεί επειγόντως το σοβαρό αυτό θέμα, που καταστρέφει νόμιμες ελληνικές επιχειρήσεις, που φορολογούνται, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συμβάλουν στο ελληνικό Α.Ε.Π.

Αναγνώστες, μας έστειλαν δεκάδες φωτογραφίες - αποδεικτικά στοιχεία της παράνομης αυτής πρακτικής.



σχετική διαμαρτυρια και από τα ΤΑΞΙ Ιωαννίνων:





sakisgeorgiadis