Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Χ. Σταϊκούρας - Μετρό και Fly over στο επίκεντρο

 Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 28/7/2023, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τους... υφυπουργούς Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και υποδομών Κώστα Μαγουλά.

Η σύσκεψη η οποία συγκαλείται από τον υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό, στις 11:00.

Νωρίτερα, τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα επιβιβαστούν σε συρμό του Μετρό από τον σταθμό «Συντριβάνι» και θα μεταβούν στο Αμαξοστάσιο, προκειμένου να επιθεωρήσουν την εξέλιξη του έργου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν τα συγκοινωνιακά και κυκλοφοριακά ζητήματα, με επίκεντρο τα μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται ή δρομολογούνται στην περιοχή, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, o σταθμός μετεπιβίβασης Ν. Ελβετίας και οι εργασίες για το Fly Over.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, θα θέσει στην ηγεσία του ΥΠΥΜΕ, το αίτημα του Δήμου, ότι πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης της κυκλοφορίας και αντιμετώπισης των συνεπειών που θα προκύψουν στη λειτουργία της πόλης κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων για την κατασκευή του fly over.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος φορείς της πόλης, δήμαρχοι, οι επικεφαλής του ΟΑΣΘ, της ΟΣΕΘ, του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, της Εγνατίας Οδού, της Ελληνικό Μετρό αλλά και στελέχη της Αστυνομίας και της Τροχαίας.



sakisgeorgiadis