Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

ΟΑΣΘ : Να επιταχθούν τα ιδιωτικά τουριστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, ζητά η ΔΑΣ

Την πάγια θέση της, να ...πληρώσουν την κρίση του ΟΑΣΘ οι "ιδιώτες", επανέλαβε και φέτος η παράταξη ΔΑΣ (του ΠΑΜΕ, δηλαδή του ΚΚΕ), η οποία αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Στις συνθήκες του επερχόμενου καύσωνα επιβάλλεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα επίταξης λεωφορείων (τουριστικών ή άλλων) για να πυκνώσουν συγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές που έχουν μεγάλο επιβατικό φόρτο ώστε να ανακουφιστεί κάπως ο κόσμος»



Τα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, έθεσαν στο δημόσιο διάλογο της ομάδας στο facebook, μερικούς αυτονόητους προβληματισμούς για την "ιδέα", που επαναλαμβάνεται ανερυθρίαστα, κάθε φορά που ο κρατικός ΟΑΣΘ δεν μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγιά του:

1. δεν υπάρχει ούτε ένα τουριστικό λεωφορείο που να κάθεται αυτή την εποχή για να το επιτάξει το κράτος (ποιός θα κάνει τη δουλειά που κάνει το τουριστικό δηλαδή; Θα πούμε στον Ζορπίδη "άσ'τα λεωφορεία σου κάτω ρε καπιτάλα, επιτάσσονται, θα κάνουν ΙΚΕΑ- ΝΣΣ". Και τις εκδρομές που έχουν πληρώσει οι πελάτες του ποιοί θα τις κάνουν; ΡΕΟ του στρατού;)

2. και να το επιτάξει (καταργώντας τον τουρισμό και τις άλλες μεταφορές -π.χ. εργοστάσια- που κάνει το τουριστικό), το είδος του λεωφορείου είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ακατάλληλο. Πώς θα μπαινοβγαίνει κόσμος στο επιταγμένο τουριστικό; Πώς θα πληρώνει κόμιστρο; Μπορεί το τουριστικό λεωφορείο να κάνει αστική συγκοινωνία; Ποιός θα το οδηγεί; Οι οδηγοί του Ζορπίδη; Ξέρουν τις στάσεις; Ξέρουν τις διαδρομές; Θα δώσουν τα ιδιωτικά τουριστικά σε οδηγούς του ΟΑΣΘ;

sakisgeorgiadis