Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Έλλειψη οδηγών λεωφορείων: Η First Bus εγκαινιάζει το πρώτο πρόγραμμα μαθητείας

 Η First Bus στοχεύει να μετατρέψει την οδήγηση λεωφορείου, σε μια ελκυστική επιλογή... σταδιοδρομίας, προσφέροντας ολοκληρωμένες ευκαιρίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής εξέλιξης σε επίδοξους οδηγούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.


Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες ελλείψεις οδηγών και να διαφοροποιήσει το εργατικό της δυναμικό, η First Bus ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία συνεργαζόμενη με έναν πάροχο εκπαίδευσης μεταφορών, για να αποκαλύψει το πρώτο της πρόγραμμα μαθητείας για οδηγούς λεωφορείων.

Το καινοτόμο πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση της πιεστικής ανάγκης για περισσότερους οδηγούς λεωφορείων, καθώς και στην αύξηση των ποσοστών διατήρησης οδηγών εντός της εταιρείας.

Παρέχοντας ένα δομημένο μονοπάτι για τα άτομα να εισέλθουν στο επάγγελμα, η εταιρεία ελπίζει να προσελκύσει ένα πιο ποικίλο φάσμα υποψηφίων που αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις κοινότητες που εξυπηρετεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρώτη ομάδα μαθητευόμενων οδηγών έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευσή της, με συμμετέχοντες να προέρχονται από διάφορα υπόβαθρα και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των αμαξοστασίων Chelmsford, Bradford, Halifax και Huddersfield στις επιχειρήσεις του Essex και του West Yorkshire.




sakisgeorgiadis