Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Η flixbus "κατέκτησε" την 43η χώρα

 Η FlixBus ανακοίνωσε ως την 43η χώρα που εντάσσεται στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυό της, την... 

Ινδία, με τα πρώτα λεωφορεία να έχουν ξεκινήσει στις 6 Φεβρουαρίου, συνδέοντας συνολικά 46 πόλεις, με το Δελχί ως κόμβο.

Με εκτιμώμενο μέγεθος αγοράς 30 δισ. ευρώ, η FlixBus λέει ότι η Ινδία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά λεωφορείων στον κόσμο και προσφέρει τεράστιες δυνατότητες. 

Οι διαδικτυακές κρατήσεις ταξιδιών με λεωφορείο αυξάνονται σημαντικά, λέει η εταιρεία, καθιστώντας την κατάλληλη στιγμή για να εισαγάγει τη δική της τεχνολογική πλατφόρμα στην περιοχή.

 Η εταιρεία λέει ότι δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην τυποποίηση και την ασφάλεια, αλλά και θα αξιοποιήσει την τεχνολογία για να προσθέσει αξία σε μια αγορά όπου τα λεωφορεία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της μεταφοράς για εκατομμύρια ταξιδιώτες. 

 «Φέρνοντας τη FlixBus στην Ινδία, εγκαινιάζουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά λεωφορείων στον κόσμο και επεκτείνουμε το δίκτυό μας στη Νότια Ασία, μόλις τέσσερις μήνες μετά την επέκτασή μας στη Χιλή», δήλωσε ο André Schwämmlein, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Flix. . 

«Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για τη Flix. Συνεχίζουμε την κερδοφόρα αναπτυξιακή μας πορεία και προσθέτουμε τη 43η χώρα στο χαρτοφυλάκιό μας, αναπτύσσοντας το αποδεδειγμένα επιτυχές επιχειρηματικό μας μοντέλο, που βασίζεται σε συνεργασίες με τοπικούς φορείς.

 Είμαι βέβαιος ότι η Flix θα προσφέρει στους Ινδούς ένα νέο ταξιδιωτικό πρότυπο, το οποίο ενεργοποιείται από την τεχνολογία, που είναι βολικό και αξιόπιστο και βάζει την οδική ασφάλεια στο επίκεντρο της προσφοράς του.

 Όπως σε κάθε αγορά που εισερχόμαστε, στοχεύουμε στην ηγετική θέση στην αγορά». 

 Οι πόλεις που θα ενταχθούν στο δίκτυο θα περιλαμβάνουν τις Ayodhya, Lucknow, Dehradun, Manali και Jodhpur και η FlixBus λέει ότι οι υπηρεσίες της θα επεκταθούν για να προσφέρουν περισσότερες από 200 καθημερινές συνδέσεις. Στο επόμενο στάδιο, η εταιρεία θα επιδιώξει να επεκτείνει την προσφορά της γύρω από το Δελχί και να ξεκινήσει τα πρώτα της δρομολόγια στα νότια της χώρας. Μέχρι σήμερα, η FlixBus έχει δημιουργήσει συνεργασίες με πέντε τοπικούς φορείς εκμετάλλευσης λεωφορείων με έδρα το Δελχί.

sakisgeorgiadis