Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Σχολικές εκδρομές: Διαμαρτυρία Ιδ.Τουριστικών λεωφορείων για την ιδιαίτερη μεταχείριση της Αττικής

 Θέμα ισότητας και ισονομίας θέτουν (ορθότατα!), οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, που εκτελούν και σχολικές εκδρομές στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Με πρόσφατη εγκύκλιό της...

(23-02-2024 / Αρ. Πρωτ. : Φ1/19577/ΓΔ4), η Υφ.Παιδείας Ζέτα Μακρή , παρέχει διευκολύνσεις μόνο στα τουριστικά λεωφορεία της Αττικής, σε ό,τι αφορά τον έλεγχο τροχαίας πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:


Με ΕΚΠΛΗΞΗ διαπιστώσαμε, ότι στις οδηγίες των σχολικών μετακινήσεων μικρών αποστάσεων έως 35 χιλιόμετρα, κάτι το οποίο ζητούσε ο κλάδος μας εδώ και μήνες, εξαιρείται η Αθήνα απ την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με αυτή την εξαίρεση και τον διαχωρισμό, δεν υπάρχει ισονομία-ισότητα και δίκαιη αντιμετώπιση προς όλο τον κλάδο μας. ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση αλλαγή της εγκυκλίου και εφαρμογή του ορίου έως 35 χιλιόμετρα να ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη, που ήδη αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα από την Αθήνα, με καθημερινές ακυρώσεις σχολικών μετακινήσεων μικρών αποστάσεων, λόγω καθυστέρησης ελέγχων, καθώς και λόγω του κυκλοφοριακού χάους που έχουν προκαλέσει τα έργα του Fly Over

Επίσης, ζητούμε την ίδια αντιμετώπιση ,και για όλες τις πόλεις, πρωτεύουσες των Νομών, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Ο Σύνδεσμό μας θα είναι πάντα στο πλευρό σας, σε αποφάσεις ασφάλειας μετακινήσεων σχολικών εκδρομών.
                 




sakisgeorgiadis