Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Πότε έρχονται τα 100 Iveco CNG στην Αθήνα, για τον ΟΑΣΑ - Πόσο κοστίζουν

 Στις 20 Φεβρουαρίου 2024, ο ΥΠΥΜΕ Χρήστος Σταϊκούρας, συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της IVECO FRANCE SAS, Giorgio Zino, Διευθυντή... Πωλήσεων Ευρώπης της Iveco , το Συμφωνητικό Προμήθειας 100 αρθρωτών αστικών οχημάτων 18 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) κατηγορίας EURO VI.



Πρόκειται για την ολοκλήρωση του Τμήματος 3 του μεγάλου διαγωνισμού για την προμήθεια 770 αστικών λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Σταϊκούρας και Giorgio Zino υπογράφουν τη σύμβαση για τα 100 IVECO CNG

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία, με την εξαιρετικά προσεγμένη εμφάνιση, που εντυπωσιάζει, θα διατεθούν στο σύνολό τους στον ΟΑΣΑ, για τις Ο.ΣΥ. της Αθήνας, καθώς απαιτούν εγκαταστάσεις CNG, που δεν διαθέτει ο ΟΑΣΘ.


477.740 ευρώ το κόστος κάθε λεωφορείου

Το συνολικό συμβατικό τίμημα ανέρχεται συνολικά, στο ποσό των τριάντα οκτώ εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (38.500.000,00€), πλέον Φ.Π.Α. ήτοι ποσό σαράντα επτά εκατομμυρίων επτακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (47.740.000,00€)

Σύμφωνα με την Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων, "Ο συνολικός χρόνος παράδοσης του συνόλου των εκατό Αρθρωτών Αστικών Λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου 18 μέτρων, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ορίζεται σε τετρακόσιες (400) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης".

Σύμφωνα με τους όρους τμηματικής παράδοσης, η IVECO οφείλει να παραδώσει Q

-τα 50 από τα 100 αρθρωτά αστικά λεωφορεία 18 μέτρων, σε 340 το πολύ, ημέρες, δηλαδή μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2024 και 

-τα υπόλοιπα 50 σε 460 ημέρες, δηλαδή μέχρι την 25η Μαϊου 2025.


Η ημερομηνία ορόσημο λοιπόν, κατά την οποία θα πρέπει να παραδοθούν και τα 100 λεωφορεία, είναι η 25/5/2025.


Λίγα λόγια για την IVECO

Η IVECO BUS είναι μια θυγατρική του Iveco Group N.V., παγκόσμιου ηγέτη στα εμπορικά και εξειδικευμένα οχήματα, τα συστήματα κίνησης και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο (Borsa Italiana).

Ένας σημαντικός παίκτης στον τομέα των δημόσιων μεταφορών και μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών λεωφορείων και πούλμαν στην Ευρώπη, η IVECO BUS σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται μια ευρεία γκάμα οχημάτων που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων:

- σχολικά, υπεραστικά και τουριστικά πούλμαν·

- τυπικά και αρθρωτά αστικά λεωφορεία, συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστικών εκδόσεων BRT, αστικά λεωφορεία

- μικρά λεωφορεία για όλες τις αποστολές μεταφοράς επιβατών.

Η IVECO BUS επωφελείται από μια ισχυρή τεχνογνωσία στα οχήματα εναλλακτικής ενέργειας και είναι πλέον σε θέση να προσφέρει μια πλήρη γκάμα που λειτουργεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο CNG– πλήρως συμβατό με το βιομεθάνιο – και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, για να καλύψει κάθε είδους μεταφορική ανάγκη. Έτσι, η IVECO BUS τοποθετείται ως εταίρος αναφοράς για να αντιμετωπίσει τις πολυάριθμες προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας.

Η IVECO BUS απασχολεί πάνω από 6.000 άτομα σε τέσσερις μονάδες παραγωγής, στο Annonay της Γαλλία,  στο Vysoké Myto της Τσεχίας, στη Μπρέσια της Ιταλίας και στο Rorthais της Γαλλίας με το κέντρο αριστείας ηλεκτροκίνησης.

Το εκτεταμένο δίκτυο υπηρεσιών IVECO BUS και IVECO εγγυάται βοήθεια σε όλο τον κόσμο όπου κι αν εργάζεται ένα όχημα Iveco Bus.


ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ 21/2/2024

sakisgeorgiadis