Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

ΚΤΕΛ: Τα εισιτήρια αυξήθηκαν, αλλά δεν «ζεστάθηκε» το ταμείο

 Κώστας Πανταζής: Είναι πεσμένη παντού η κίνηση

Η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων μετά από 14 χρόνια σε.... ένα μεσοσταθμικό ποσοστό της τάξης του 9%, δεν ήταν ικανή να αυξήσει τους τζίρους του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του μεταφορικού οργανισμού, Κώστας Πανταζής.

Αιτία αυτής της κατάστασης είναι η μειωμένη επιβατική κίνηση που καταγράφηκε στη διάρκεια του Ιανουαρίου, η οποία όπως προέβλεψε ο κ. Πανταζής θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο, αλλά ίσως και τον Μάρτιο.

«Σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στα διόδια, αλλά και στο πετρέλαιο στην ουσία οι αυξήσεις στα εισιτήρια εξανεμίστηκαν, ούτε καν φάνηκαν στα ταμεία μας…»

«Δυστυχώς, η επιβατική κίνηση τον Ιανουάριο ήταν αισθητά μειωμένη κι έτσι η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων δεν κατάφερε να επιφέρει την τόνωση που περιμέναμε στα ταμεία του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας. Οι τζίροι μας είναι πολύ μικροί πλέον και σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στα διόδια, αλλά και στο πετρέλαιο στην ουσία οι αυξήσεις στα εισιτήρια εξανεμίστηκαν, ούτε καν φάνηκαν στα ταμεία μας. Όπως όλα δείχνουν και ο Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολος για εμάς, ενώ το ίδιο δεν αποκλείεται να συμβεί και για τον Μάρτιο. Γενικότερα, το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Δυστυχώς μάθαμε στα δύσκολα, συνηθίσαμε και αυτό δεν είναι καλό», επισήμανε σχετικά ο Κώστας Πανταζής.

«Είναι πεσμένη παντού η κίνηση, ακόμη και στην γραμμή – ναυαρχίδα που είναι της Θεσσαλονίκης. Οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και η μη μετακίνηση φοιτητών μας έχει επηρεάσει σημαντικά»

Όσον αφορά την επιβατική κίνηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αυτή κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών, αλλά στα ίδια περίπου σε σχέση με τους τζίρους, λόγω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων κατά 9%.

«Γενικότερα οι πολίτες δυσκολεύονται λόγω της ακρίβειας και περιορίζουν ακόμη και τις μετακινήσεις τους», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

Αναφορικά με τα δρομολόγια Καβάλας – Θεσσαλονίκης, που είναι και η καλύτερη γραμμή για το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., ο κ. Πανταζής σημείωσε: «Είναι πεσμένη παντού η κίνηση, ακόμη και στην γραμμή – ναυαρχίδα που είναι της Θεσσαλονίκης. Οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και η μη μετακίνηση φοιτητών μας έχει επηρεάσει σημαντικά».

«Συνεχίζουμε την πολιτική του να κρατάμε τις συγκοινωνίες μας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο κ. Πανταζής τόνισε καταληκτικά ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, δεν έχουν γίνει περικοπές δρομολογίων.

«Παρά τα δύσκολα που περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά από την πανδημία και μετά, δεν προβήκαμε σε περικοπές δρομολογίων. Συνεχίζουμε την πολιτική του να κρατάμε τις συγκοινωνίες μας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο και μέχρι στιγμής νομίζω ότι το καταφέρνουμε σε ικανοποιητικό βαθμό».

sakisgeorgiadis