Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Θα αναβληθεί η κατασκευή του flyover, μέχρι τα εγκαίνια του Μετρό;

 Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024: Ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο είχε η σημερινή μέρα, για το "talk of the town" θέμα της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου ("flyover"), της... Θεσσαλονίκης.

Η αρχή της αναστάτωσης, 7.18' π.μ.

Πρωί πρωί, αξημέρωτα, η parallaxi δημοσίευσε άρθρο του Φίλιππου Δεργιαδέ, με τίτλο "Fly Over: Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την αναβολή ή ακύρωση του έργου; ".

Ο τίτλος είχε ερωτηματικό, αλλά στην πρώτη παράγραφο, ο συντάκτης γράφει:

Εισηγήσεις για καθυστέρηση και αναβολή ή ακόμα και για ακύρωση του Fly Over, εξετάζουν στην κυβέρνηση, λόγω της μεγάλης δυσαρέσκειας των πολιτών της Θεσσαλονίκης από τις συνέπειες και τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί το έργο στην πόλη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκύψει πλέον, πέραν των υπολοίπων (κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών) και προβλήματα τεχνικής φύσης.



Η άμεση διάψευση, 11.07' π.μ.

Δημιουργήθηκε αναστάτωση (προφανώς) και λίγες ώρες αργότερα, το politic.gr έγραψε:

"Καμία πιθανότητα ακύρωσης ή αναβολής του Flyover

Το τελευταίο διάστημα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα κυκλοφορεί η φήμη ότι το έργο κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη θα ακυρωθεί ή θα αναβληθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τοπικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα που έχει στα χέρια της, αφού μεγάλη μερίδα των πολιτών έχει δυσαρεστηθεί από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη.

Πόσο πιθανό είναι όμως αυτό το σενάριο; Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν στην politic πως το έργο θα συνεχίσει κανονικά έτσι ώστε να παραδοθεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, και μάλιστα απαντώντας στις φήμες κάνουν λόγο για «ευσεβείς πόθους»".

....

Η γνώμη μας

Αν και στο θέμα, δεν χωράνε "πηγές" όπως αναφέρει το politic.gr και θα έπρεπε η απάντηση να δοθεί από υπεύθυνα (και επώνυμα) χείλη, φαίνεται πως το έργο θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς η σύμβαση δεν επιτρέπει ...παλικαριές.

Υπομονή λοιπόν...


το δημοσίευμα του parallaxi εδώ, του politic εδώ και ολόκληρη η σύμβαση εδώ

sakisgeorgiadis