Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

80 ακόμη κενές θέσεις οδηγών στο ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Το μεγαλύτερο ΚΤΕΛ της χώρας, δημοσίευσε προ 10 ημερών, προκήρυξη πρόσληψης 100 επαγγελματιών οδηγών, για τις αστικές του γραμμές, στην...

Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς ένας ισοδύναμος αριθμός οδηγών, προτίμησε τη σύμβαση ορισμένου χρόνου με το δημόσιο, κρατικό ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, "η διαδικασία θα συνεχίζεται μέχρι να καλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός οδηγών".

Τα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, ζήτησαν από την υπεύθυνη προσωπικού της εταιρείας, κυρία Μαργαριτοπούλου Γλυκερία, να μας πει πώς εξελίσσεται η διαδικασία:

«Μέχρι σήμερα, δηλαδή σε χρονικό διάστημα 10 περίπου ημερών, καλύφθηκαν οι 20 από τις 100 θέσεις. Απομένουν λοιπόν ακόμη 80 θέσεις οδηγών αστικού λεωφορείου, με δίπλωμα Δ΄κατηγορίας».


























Σύμφωνα με την κ.Μαργαριτοπούλου, «πρόσφατα η διοίκηση της εταιρείας, μετά από διαβούλευση με το Σωματείο Εργαζομένων, αναθεώρησε τη σύμβαση εργασίας των οδηγών, με πολύ σημαντική βελτίωση των αποδοχών και όλων των όρων της, κάνοντάς την την πιο  φιλική προς τον εργαζόμενο, σύμβαση εργασίας, σε ανάλογη δουλειά».

Και στο φλέγον ερώτημα «και πόσα λεφτά παίρνουν τελικά οι οδηγοί», η κ.Μαργαριτοπούλου, μας εξήγησε ότι ο πρώτος μισθός του οδηγού, χωρίς προϋπηρεσία, χωρίς τριετίες και προσαυξήσεις (αργίες, νυκτερινά, υπερωρίες κλπ), ξεκινά από τα 1.000 ευρώ καθαρά, 300 ευρώ περισσότερα από ότι προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. δεσμεύεται για ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον, σε μια από τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρείες της χώρας, με προοπτικές και πλήρη συμμόρφωση στη νομοθεσία, αλλά και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες του εργαζόμενου».


Τέλος, για το πρακτικό μέρος της συζήτησης, η υπεύθυνη προσωπικού, μας θύμισε τις διευθύνσεις στις  οποίες μπορούν οι υποψήφιοι να στέλνουν ένα σύντομο βιογραφικό, μαζί με την άδεια οδήγησής τους :

  • στο e-mail  ktelprosopiko@gmail.com, 
  • αυτοπροσώπως στη διεύθυνση Λαγκαδά 16 - 3ος όρ., στο Βαρδάρη, 
  • επιπλέον πληροφορίες στο τηλέφωνο 2316-00-6172




sakisgeorgiadis